Nadzorni odbor Ine imenovao novog člana Uprave

Zagreb, 30. prosinca 2022. – Nadzorni odbor Ine imenovao g. Zsombora Martona članom Uprave Ine na razdoblje od 16. siječnja 2023. do 30. lipnja 2023. Na toj će poziciji zamijeniti g. Berislava Gašu koji odlazi iz kompanije.

G. Zsombor Marton tijekom svoje karijere stekao je dragocjeno iskustvo u mnogim područjima naftne i plinske industrije te je sudjelovao u realizaciji nekoliko velikih ulaganja, uključujući izgradnju i puštanje u rad strateškog skladišta plina u Šuricama. Diplomirao je ekonomiju na Sveučilištu u Miskolcu, a kasnije i inženjering za naftu i plin. MOL Grupi pridružio se 2007. godine. Međunarodno iskustvo stekao je tijekom dvogodišnjeg rada u Kurdistanu u Iraku, gdje je obavljao dužnosti financijskog direktora društva i zamjenika generalnog direktora. Krajem 2015. vratio se u MOL Mađarska na poziciju glavnog financijskog direktora. Vodio je MOL-ovu djelatnost Istraživanja i proizvodnje nafte i plina u Mađarskoj od listopada 2017. do travnja 2021. Potom je, od travnja 2021. do rujna 2022., obnašao funkciju potpredsjednika MOL-a za Rafinerije i marketing, a uz to je trenutno i glavni izvršni direktor društva MOL Petrochemicals Co. Ltd. Od 1. listopada 2022. g. Marton je viši potpredsjednik novoosnovane organizacije MOL Grupe Downstream Chemicals.

O INA Grupi

INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te važnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. Tvrtku čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Rafineriji nafte Rijeka, dok se na industrijskoj lokaciji u Sisku razvijaju održive alternativne djelatnosti. Regionalna maloprodajna mreža sastoji se od više od 500 maloprodajnih mjesta u Hrvatskoj i susjednim zemljama. INA Grupa članica je MOL Grupe.

PR       

Avenija Većeslava Holjevca 10, Zagreb

Telefon:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hr