Najkreativnijima uručene nagrade

GOSPIĆ, 5. srpnja 2011. –  Jučer su uručene nagrade pobjednicima kreativnog natječaja „Smisli krilaticu koja povezuje Inu i Sportske igre mladih“, koji je trajao od 30. svibnja do 25. lipnja 2011. U velikoj konkurenciji prva nagrada pripala je Tomislavu Baračeviću iz Slavonskog Broda. Druga nagrada pripala je  Jakovu Sudaru iz Virovitice, a treća Marti Despotović iz Rijeke. Natječaj su organizirali INA Sportske igre mladih i INA – Industrija nafte, d.d. kako bi djecu i mlade potaknuli na kreativnost, kako na terenu tako i izvan njega.

Prilikom uručenja nagrada najboljima, direktor natjecanja INA Sportskih igara mladih Tomislav Vukojević zahvalio se svim sudionicima kreativnog natječaja. „Naša Ina gorivo toči, a ti na Sportske igre skoči“ pobjednički je slogan našeg Tomislava koji je kratko i jasno povezao Sportske igre mladih s našim generalnim sponzorom  Inom koja djecu potječe na zdrav život i kreativnost“.  Također, Vukojević je kazao kako ove godine na INA Sportskim igrama mladih iz Ličko-senjske županije sudjeluje oko 1 000 djece i mladih. „Uvjereni smo kako će uz zajedničku suradnju s Županijom i Gradom iduće godine taj broj biti znatno veći“, zaključio je Vukojević.
U ime Ličko-senjske županije okupljenima se obratio dožupan za društvene djelatnosti Ličko-senjske županije Ivica Mataija, koji je čestitavši najboljima naglasio kako s ponosom podržavaju ciljeve INA Sportskih igara mladih. „Sport i kreativnost oduvijek su bili poželjni među djecom, stoga hvala Ini i Sportskim igrama mladih što su sadržaj te vrste omogućili i našoj djeci“, kazao je Mataija. Nakon dodjele nagrada, u Gospiću su odigrane završne utakmice Županijskog natjecanja Ličko – senjske županije.

Pobjednici Županijskih natjecanja osiguravaju si mjesto na Regionalnom natjecanju. Od ove godine imamo tri Regije: Istok, Srednja Hrvatska i Južna. 1. Regija Istok (Osječko – baranjska, Vukovarsko – srijemska, Požeško – slavonska, Brodsko -posavska, Virovitičko – podravska, Varaždinska, Međimurska, Bjelovarsko – bilogorska i Koprivničko – križevačka županija) 2. Regija Srednja Hrvatska (Sisačko – moslavačka, Zagrebačka, Karlovačka, Krapinsko – zagorska, Primorsko – goranska i Istarska županija) 3. Regija Jug (Ličko-senjska, Zadarska, Šibensko – kninska, Splitsko – dalmatinska i Dubrovačko-neretvanska županija). Najbolji s Županijskih natjecanja u Gradu Zagrebu zbog velikog broja sudionika plasiraju se izravno na završna natjecanja u Splitu. Najbolje od najboljih očekuje besplatno ljetovanje u Splitu tijekom kolovoza kao i velika završnica u kojem ćemo saznati pobjednike INA Sportskih igara mladih 2011.

Od 1996., od kad se Igre održavaju, sudjelovalo je preko 330 000 djece i mladih koji su najbolja preporuka i dokaz kvalitete našeg rada. I dolaskom novih generacija INA Sportske igre mladih ostale su vjerne prvobitnoj zadaći: omogućiti djeci zabavno ljeto ispunjeno sportskim sadržajima kroz već dobro poznati slogan „Živimo život bez droge, jer droga uzima život“.  Također, ovo je prva godina da se Sportske igre mladih održavaju i u Bosni i Hercegovini.

Priloženi dokument