Nema zatvaranja rafinerije u Sisku

Zagreb, 20. listopada – vezano uz današnje medijske napise  o zatvaranju sisačke rafinerije, u cilju točnog i istinitog obavještavanja javnosti želimo istaknuti sljedeće:

Uprava Ine, d.d. odlučno tvrdi da nema zatvaranja rafinerije nafte u Sisku niti se isto planira.  Također naglašavamo da Uprava nije predlagala zatvaranje sisačke rafinerije Nadzornom odboru ili dioničarima kompanije.
Kao što je i ranije najavljeno, Rafinerija nafte Sisak počet će s proizvodnjom tijekom studenog 2011. godine, nakon što se završe radovi na sanaciji štete od požara koji je izbio 20. lipnja 2011. godine. U ovom trenutku radovi su u završnoj fazi.

Kao što je više puta isticano, u modernizaciju sisačke rafinerije posljednjih je godina uloženo 118 milijuna eura, te su izgrađena tri postrojenja s jasnim ciljem osiguranja budućnosti ove rafinerije kroz proizvodnju goriva europske kvalitete, te unaprjeđenja života lokalne zajednice.
Možemo potvrditi da se planovi za daljnju modernizaciju revidiraju sukladno situaciji na tržištu, no to ne podrazumijeva njezino zatvaranje ili prestanak ulaganja, a što je vidljivo upravo iz činjenice da smo za 2012. godinu već najavili daljnje ulaganje u postojeće Koking postrojenje.
Kompanija je svjesna važnosti Rafinerije nafte Sisak kako za lokalno gospodarstvo, tako i Inu, te u tom smislu još jednom naglašavamo kako je optimalni nastavak rada ove rafinerije dio budućnosti kompanije.

Nadalje, predloženi smjer strategije kompanije predložen je temeljem konsenzusa Uprave Ine. Predsjednik Uprave Ine, u ime kolektivnog tijela Uprave, izložio je predloženi smjer strategije u utorak na sastanku u Ministarstvu gospodarstva rada i poduzetništva temeljem traženja Nadzornog odbora Ine. Uprava, kao odgovorno tijelo za odobravanje strategije sukladno internim aktima, će odobriti strategiju nakon konzultacija.

Priloženi dokument