Novi i sigurniji sefovi na Ininim benzinskim postajama

ZAGREB, 15. prosinca – INA – Industrija nafte, d.d.  započela je sa tehnološkim i sigurnosnim unapređenjima svojih maloprodajnih mjesta. Naime, s ciljem zaštite zaposlenika i potrošača, te prevencije i smanjenja broja kaznenih djela na benzinskim postajama, u tijeku je proces zamjene sefova na Ininim benzinskim postajama.  Novi sefovi udovoljavaju sigurnosnim standardima i europskoj normi EN 1143 – 1 te imaju veći protuprovalni otpor, elektroničke brave s funkcijama odgode vremena, mogućnost memoriranja događaja i dojavnog alarma.

Nakon uvođenja novih sefova, zaposlenici na Ininim benzinskim postajama više neće biti u dodiru s novcem nakon što ga pohrane u sef, već će novcu potom moći pristupiti isključivo educirani zaposlenici zaštitarske tvrtke ovlaštene za prikupljanje novca.  Osoblje na benzinskim postajama neće imati kod sebe ključeve od sefa i neće biti u mogućnosti otvoriti sef.

Istovremeno, stari sefovi bit će zbrinuti sukladno Zakonu o zaštiti okoliša.

„Riječ je o projektu koji već dugo planiramo, a jedan je od početnih i osnovnih koraka u unaprjeđenju cjelokupne Inine maloprodajne mreže. Uvođenjem novih sefova osigurali smo primjenu najbolje prakse po pitanju sigurnosti i zaštite zaposlenika i potrošača što će  znatno povećati razinu sigurnosti na Ininim benzinskim postajama.“, rekao je Darko Markotić, Inin izvršni direktor Trgovine na malo.Priloženi dokument