Novi kolektivni ugovori za devet društava INA Grupe od 1. siječnja 2023.

Novi kolektivni ugovori za devet društava INA Grupe od 1. siječnja 2023.

  1. Neto primanja radnika povećavaju se u rasponu od 11 do 16 posto, ovisno o društvu.
  2. Cilj ovih promjena je osigurati konkurentnost Ine na tržištu rada.

Zagreb, 10. siječnja 2023. – Pregovori oko izmjena kolektivnih ugovora sa socijalnim partnerima u INA Grupi uspješno su završeni. Uprava Ine donijela je odluku o novim kolektivnim ugovorima za devet društava INA Grupe u Hrvatskoj (INA, STSI, INA Maziva, Plavi tim, Crosco, Top računovodstvo servisi, INA Maloprodajni servisi, INA Vatrogasni servisi, Hostin), čime se neto primanja radnika navedenih društava povećavaju u rasponu od 11 do 16 posto, ovisno o društvu.

„Svjesni smo posljedica koje globalna ekonomska kretanja i inflatorni pritisci imaju na primanja naših radnika te želimo povećati njihov osjećaj sigurnosti u okruženju koje se brzo mijenja. Cilj nam je ovim promjenama osigurati konkurentnost Ine na tržištu rada, na način da uspješno zadržavamo talente i učinkovitije privlačimo nove“, rekao je Péter Ratatics, predsjednik Uprave Ine.

Primjena novih kolektivnih ugovora u INA Grupi stupa na snagu ranije nego inače, već od 1. siječnja 2023., šest do devet mjeseci od posljednjih izmjena, ovisno o kojem se društvu radi. Rezultate ovih promjena radnici će vidjeti već na plaći za siječanj 2023.

O INA Grupi
INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te važnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. Tvrtku čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Rafineriji nafte Rijeka, dok se na industrijskoj lokaciji u Sisku razvijaju održive alternativne djelatnosti. Regionalna maloprodajna mreža sastoji se od više od 500 maloprodajnih mjesta u Hrvatskoj i susjednim zemljama. INA Grupa članica je MOL Grupe.

PR
Avenija Većeslava Holjevca 10, Zagreb
Telefon: 01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hr