Novi operativni model Inine maloprodaje donosi konkurentnost

  • Nedavno pokrenut natječaj pružio priliku za izgradnju vlastite tvrtke
  • Ovakav model  je uobičajena poslovna praksa koja se koristi već desetljećima u naftnoj industriji i koja se pokazala vrlo uspješnom u mnogim europskim naftnim kompanijama

Zagreb, 15. srpnja 2013. – INA je nedavno pokrenula natječaj u kojem pruža priliku zaposlenicima kompanije (a i svima zainteresiranima) da postanu poduzetnici te izgrade vlastitu tvrtku uz Ininu pomoć.
Podsjećamo da bi pilot projekt „Postanite poduzetnik!“  trebao obuhvatiti 20 benzinskih postaja (od ukupno 393 u Hrvatskoj) koje bi se dale na upravljanje najboljim kandidatima. Držimo da će takav model kompaniji omogućiti postizanje veće konkurentnosti te da se na taj način osigurava dugoročna održivost maloprodajnog poslovanja i njezin rast i razvoj na domaćem i regionalnom tržištu. Treba spomenuti i kako je ovo uobičajena i dobro poznata poslovna praksa koja se koristi već desetljećima u naftnoj industriji i koja se pokazala vrlo uspješnom u mnogim europskim naftnim kompanijama.
Cilj ovog pilot projekta jest postizanje još veće kvalitete poslovanja maloprodajne mreže. Poziv za prijavu za upravljanje postajama ima uistinu dobar odaziv,  velik je broj zainteresiranih kandidata, što pokazuje kako je naša namjera prepoznata i podržana od budućih poduzetnika, a to je i bio cilj kampanje.
Što se današnje akcije predstavnika sindikata INAŠ tiče, želimo još jednom skrenuti pažnju kako u Ini djeluju ukupno četiri sindikata. Smatramo da bi još jednom bilo dobro čuti i mišljenje i ostalih (već izneseno prošlog tjedna), a kako bismo znali stajališta sindikata u cjelini.

O INA Grupi
INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. INA Grupa broji 13.854 zaposlenih. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte; RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od 454 benzinskih postaja u Hrvatskoj i u susjednim zemljama.

PR         
Avenija Većeslava Holjevca 10
10020 Zagreb
Tel:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hrPriloženi dokument