Obavijest za medije

Poštovani,

nastavno na medijske upite šaljemo slijedeću obavijest za medije.

INA Grupa i njeni radnici aktivno su se uključili u pružanje neophodne pomoći potresom pogođenih područja. Radnici Ine su ponovno pokazali veliko srce i samoinicijativno su organizirali prikupljanje potrebne humanitarnom pomoći u obliku prehrambenih proizvoda, higijenskih potrepština, odjeće, zaštitnih kaciga, zaštitnih maski, rukavica i slično na lokaciji u Rijeci, Zagrebu i Ivanić Gradu koja će u narednim danima biti dostavljena Hrvatskom Crvenom križu. U organizaciji akcije radnicima je pomogao INA Klub volontera.

Istovremeno INA Maziva donirala su 620 litara neophodno potrebnog dezinficijensa INA Dezinol te veće količine dezinfekcijskih maramica INA Dezinol Plus koji će preko Crvenog križa biti distribuiran na potresom pogođena područja.

INA će osigurati višednevne količine goriva za žurne službe putem donacija na INA karticama Stožeru ravnateljstva civilne zaštite u Petrinji koji koordinira aktivnosti službi na terenu. Gorivo će putem INA kartice biti donirano i za agregate Nacionalne udruge ugostitelja koja se nakon tragičnog potresa organizirala sa svojim članovima, restoranima i caterinzima i u Petrinji priprema obroke za stanovništvo, žurne službe, članove Crvenog križa te brojne volontere koji danonoćno rade na terenu.

Također, na Ininim maloprodajnim mjestima Sisak Zagrebačka, Petrinja, Lekenik i Galdovo od večeras pa do kraja tjedna bit će osigurana besplatna kava te voda od 0,5 l za policiju, medicinsko osoblje, profesionalne i dobrovoljne vatrogasce, pripadnike civilne zaštite, Crvenoga križa, HGSS-a te vojsku, a na lokacijama Sisak Frankopanska, Sisak Cvetkovićeva te Gvozd besplatna voda od 0,5 l.

Istraživanje i proizvodnja nafte i plina Ine stradalnicima je na raspolaganje stavila dvije opremljene kamp kućice od kojih je jedna krenula u Odru Sisačku, a druga u Glinu obiteljima čiji je dom teško stradao u potresu.

Također, jedna obitelj smještena je i u radničkom hotelu Crosca u Ivanić-Gradu koji je i dalje na raspolaganju u slučaju potrebe za smještajem. INA nastavlja osluškivati potrebe te će s pružanjem pomoći nastaviti i nadalje.