Odabrane fotografije za Kalendar 2013.

U sklopu projekta „Zajedno za bioraznolikost“ INA-Industrija nafte, d.d. i Novi list organizirali su natječaj za izbor fotografija koje će biti predstavljene u kalendaru za 2013. godinu. Tema ovogodišnjeg natječaja bila je „Hrvatske sorte i pasmine“, a na natječaj koji je trajao do 16. srpnja pristigle su 283 dojmljive fotografije hrvatskih pasmina od 43 autora.

Po završetku natječaja stručna komisija,  u sastavu Ferdo Buva, fotoreporter Sektora korporativnih komunikacija Ine, Marko Gracin, fotoreporter Novoga lista, Bruno Lončarić, voditelj posebnih projekata Novoga lista i Sonja Šišić, ravnateljica Javne ustanove Priroda, pregledala je i ocijenila pristigle fotografije te izdvojila 22, koje su zatim predstavljene na tiskanima i internetskim stranicama Novog lista kako bi čitatelji odabrali konačnih 12 fotografija za kalendar. Autori izabranih fotografija osvojili su nagradu u vrijednosti od 1.000 kuna, dok će čitatelji Novog lista kalendar dobiti na dar 6. prosinca.

Riječ je o tradicionalnom kalendaru Novog lista, a INA je već četvrtu godinu zaredom pokrovitelj projekta. Prošlogodišnji natječaj za kalendar „Hrvatske vode stajaćice“ doživio je golem uspjeh s više od 550 pristiglih amaterskih i profesionalnih fotografija biljnog i životinjskog svijeta koji živi uz i u jezerima, močvarama, lokvama i barama.Priloženi dokument