Održan 28. Međunarodni znanstveno-stručni susret

U Opatiji je od 8. do 10. svibnja održan tradicionalni međunarodni plinski skup o stanju i perspektivama plinskog poslovanja koji je okupio lidere hrvatskih i europskih energetskih kompanija, domaćih i međunarodnih znanstvenih ustanova, a kojem su uz predstavnike ostalih kompanija u ime Ine nazočili Ivan Krešić, član Uprave Ine, Davorka Tancer, direktorica Inine tvrtke Prirodni plin te brojni Inini stručnjaci.

Među brojnim zanimljivim predavanjima, istaknulo se ono Lilit Cote, direktorice Službe istražnih projekata, koja je predstavila sadašnje i buduće Inine aktivnosti na području istraživanja i pridobivanja prirodnog plina iz nekonvencionalnih izvora, a za koje se ocjenjuje da će po rezervama u svijetu promijeniti energetsku sliku budućnosti. Također, gđa Cota najavila je i Inin pilot-projekt istraživanja rezervi plina iz nekonvencionalnih ležišta u sjevernoj Hrvatskoj koji će tijekom ove godine pokazati eventualnu opravdanost daljnjih ulaganja.
O stanju otvorenosti tržišta plina u Republici Hrvatskoj, o čemu se raspravlja svake godine na opatijskom skupu, a na kojem je među ostalim panelistima iz energetskog sektora, sudjelovala i gđa Tancer, naglašeno je da je ovo jedna od najmirnijih zima u opskrbi hrvatskog tržišta plina zahvaljujući pravodobnim aktivnostima tvrke Prirodni plin u osiguranju potrebnih količina plina za svoje potrošače.Priloženi dokument