Održan 48. stručno-znanstveni simpozij u organizaciji Hrvatskog društva za goriva i maziva

Zagreb, 16. listopada 2015.- Okupljajući brojne stručnjake iz Hrvatske i inozemstva, u Rovinju je uz podršku Ine od 14. do 16. listopada održan 48. međunarodni stručno-znanstveni simpozij „Maziva i bazna ulja“ u organizaciji Hrvatskog društvo za goriva i maziva (GOMA).

Fokus simpozija bio je na najnovijim trendovima u industriji aditiva i motornih ulja za višu učinkovitost motora, kao i problematici trenja i fenomenu trošenja u različitim tribo sustavima te tribo dijagnostici i laboratorijskoj analizi.
Pozdravljajući okupljene, g. Ivan Krešić, član Uprave Ine, istaknuo je „Kao kompanija koja se bavi istraživanjem, proizvodnjom i preradom nafte i plina te opskrbom stanovništva gorivima i mazivima već desetljećima, INA teži pronalaženju optimalnih rješenja koja će uz osiguranje vrhunske kvalitete kupcima, ujedno doprinijeti održivosti poslovanja, a time i osigurati energetsku stabilnost naše zemlje. S tim ciljem opredijelili smo se za stalno poboljšavanje naših proizvodnih procesa, čime smo kvalitetu naših proizvoda, goriva i maziva, doveli do najviših standarda u industriji“.

Uz raznolik program s brojnim predavanjima, ovogodišnji simpozij ponudio je sudionicima i priliku da svoja znanja podijele s kolegama i kroz dvije radionice u kojima se obrađivala tematika bio razgradivih maziva i industrijskih ulja.
Hrvatsko društvo za goriva i maziva, GOMA djeluje kontinuirano već 51 godinu kao nevladina i neprofitna udruga. Jedna od najvažnijih aktivnosti GOME je organizacija godišnjih međunarodnih stručno-znanstvenih simpozija o gorivima i/ili o mazivima. Simpoziji GOME postali su tradicija u sklopu koje stručnjaci iz Hrvatske i inozemstva imaju priliku podijeliti svoja iskustva i aktivno sudjelovati u raspravama vezanima za najnovije trendove u proizvodnji i primjeni goriva i maziva.

O INA Grupi
INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte; RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od 441 benzinske postaje u Hrvatskoj i u susjednim zemljama.

PR
Avenija Većeslava Holjevca 10, Zagreb
Tel:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hr
Priloženi dokument