Održan drugi boiling point u Ininom prostoru u centru Zagreba

  • Od 27. rujna do 4. listopada održavala se druga po redu izložba boiling point koja okuplja mlade likovne umjetnike
  • Ove godine na izložbi su bili predstavljeni radovi Sebastijana Dračića, Gorana Novakovića, Vanje Trobić i Mare Šuljak
  • INA je, kao i prošle godine, generalni sponzor projekta, a ujedno, izložba se odvija u Ininom prostoru u samom centru grada Zagreba, čime je projekt dobio dodatnu urbanu dimenziju

Zagreb, 4. listopada 2013. – Tijekom proteklih tjedan dana u Ininom prostoru u centra Zagreba odvijala se druga po redu izložba likovnih umjetnika mlađih generacija pod nazivom boiling point. Ove godine na boiling pointu predstavljeni su radovi diplomanata Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu Sebastijana Dračića, Gorana Novakovića, Vanje Trobić i Mare Šuljak.

Izložba je svečano predstavljena u petak, 27. rujna, na čijem su otvorenju sudjelovale brojne poznate osobe iz svijeta umjetnosti i kulture, a posjetitelji su se, kao i prošle godine, mogli upoznati sa autorima radova, čime se boiling point ponovno odmaknuo od okvira klasične izložbe. Popratni program uključivao je radionice u kojima su se posjetitelji i sami mogli okušati u slikarstvu, zatim projekcije filmova o suvremenoj umjetnosti, zabavno-edukativni kviz te u konačnici uživanje u radovima mladih umjetnika u urbanom prostoru i druženju s njima uz čašu vina.

„Vrlo smo zadovoljne odazivom publike na drugo izdanje boiling pointa.  Prvenstveno, drago nam je kad čujemo izuzetno pozitivne reakcije na radove predstavljenih slikara te što se posjetitelji osjećaju sve ugodnije u razgovoru s umjetnicima. Veliki interes pobudile su slikarske radionice za koje se tražilo dodatno mjesto. Ovogodišnji novitet, kviz o suvremenoj umjetnosti privukao je natjecatelje raznolikih profila te nam je drago što smo doprinijele podizanju razine informiranosti o aktualnim temama iz područja slikarstva, kiparstva, dizajna i arhitekture.“ – rekle su organizatorice projekta, Ivana Krnjić i Amela Pašalić.

INA je i ove godine partner projekta za koji vjerujemo da će se i dalje razvijati te uspješno prezentirati radove mladih umjetnika široj javnosti. „Kao kompanija koja snažno podupire projekte iz područja kulture i umjetnosti, INA je prepoznala  vrijednost boiling pointa od samog početka. Drago nam je što smo svoju podršku mogli izraziti i kroz davanje našeg prostora na korištenje tijekom izložbe čime je cijeli projekt dobio urbanu dimenziju. Vjerujemo da je ovo samo početak jednog kvalitetnog projekta koji će u narednim godinama postati prepoznatljivo lice mladih slikarskih talenata.“ – izjavila je Marina Burazer, direktorica Sektora korporativnih komunikacija.

O INA Grupi
INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte; RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od 454 benzinskih postaja u Hrvatskoj i u susjednim zemljama.

PR          
Avenija Većeslava Holjevca 10
10020 Zagreb
Tel:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hr Priloženi dokument