Održan koncert Ive Pogorelića pod Ininim ekskluzivnim pokroviteljstvom

Kao društveno odgovorna kompanija, INA-Industrija nafte, d.d. je svjesna važnosti ulaganja u kulturu te već desetljećima prati i potpomaže različite kulturne projekte, ustanove i institucije, a s nekima od najvećih kulturnih ustanova u Hrvatskoj ostvarila je dugogodišnje partnerstvo.

Sa zadovoljstvom smo prihvatili da, kao ekskluzivni pokrovitelj, podupremo koncert g. Ive Pogorelića, jednog od najvećih klasičnih glazbenika današnjice. Koncert je održan u subotu, 12. ožujka, u Velikoj dvorani KD „Vatroslav Lisinski“. Uz ostale visoke goste iz javnog, kulturnog i političkog života, koncertu su nazočili predsjednik Republike Ivo Josipović i predsjednik Inine Uprave Zoltán Áldott.

Na programu su bila djela dvojice najvećih pijanističkih genija 19. stoljeća – Franza Liszta i Frédérica Chopina.Budući da glazbeni svijet ove godine obilježava 200. obljetnicu Lisztova rođenja, dok je lani istu obljetnicu slavio „pjesnik klavira“ – Frédéric Chopin, repertoar je i posveta dvojici iznimnih skladatelja.

Pokroviteljstvo nad koncertom ovog hrvatskog glazbenika svjetskog ugleda samo je dio sustavnog pristupa zajednici u kojoj djelujemo, odnosno naših nastojanja da, potpomažući vrijedne projekte pomognemo razvoju uspješnog i naprednog društva.