Održana 13. Fiumanka

Pod Ininim pokroviteljstvom, u Rijeci je proteklog vikenda održana 13. jedriličarska regata Fiumanka. INA-Industrija nafte, d.d. četvrtu je godinu za redom bila zlatni sponzor Regate.

Riječki praznik jedrenja započeo je u četvrtak 7. lipnja Liburnijskom regatom, koja se jedri na ruti Mali Lošinj-Rijeka, a nastavljen je u petak 8. lipnja Press Fiumankom, u sklopu koje su šestu godinu za redom zajedrile posade medija, te Rotary Fiumankom, koja ima humanitarni karakter. Finale događanja i ove je godine bila Velika Fiumanka, održana u subotu 9. lipnja, uz sudjelovanje do sada najvećeg broja jedrilica – njih gotovo 200 – podijeljenih u obiteljske i regatne krstaše.

INA se i ove godine aktivno uključila u Veliku Fiumanku, odnosno zajedrila u klasi regatnih krstaša na ruti  Rijeka – Omišalj – Rijeka. Inina ekipa, u kojoj su se našli i član Uprave Ivan Krešić i izvršni direktor za rafinerije i marketing Artur Thernesz, pod vodstvom skipera Berislava Vranića osvojila je 1. mjesto u kompenziranom vremenu prema IRC-u te 3. mjesto u grupi 1. Pored toga, INA se priključila i ove godine po drugi put organiziranom Sailing Showu, predstavivši proizvode Maziva-Zagreb, d.o.o., tvrtke članice INA Grupe, namijenjene jedriličarima.

Fiumanka je regata jedinstvena po svom pristupu organizaciji i u potpunosti besplatna za sve njene sudionike. Kroz proteklih 13 godina postala je prepoznatljiv sportski i turistički simbol Grada Rijeke, te promotor hrvatskog nautičkog turizma. Vrijednost i značaj Fiumanke INA je prepoznala odavno te je, kao srebrni sponzor, njezino održavanje prvi put potpomogla još 2002. godine, dok je posljednje četiri godine  njezin zlatni sponzor.Priloženi dokument