Održana 14. jedriličarska regata Fiumanka

Zagreb, 17. lipnja – U Rijeci je proteklog vikenda održana 14. jedriličarska regata Fiumanka, čiji je INA-Industrija nafte, d.d. bila glavni sponzor, podržavši tako održavanje Regate petu godinu zaredom.

Ovogodišnja Fiumanka, koja je u potpunosti bila u znaku obilježavanja skorog ulaska Hrvatske u Europsku uniju, započela je u četvrtak 13. lipnja Liburnijskom regatom, koja se jedri na ruti Mali Lošinj-Rijeka. Nastavljena 1. Europskom medijskom regatom te Rotary Fiumankom, koja tradicionalno ima humanitarni karakter. Finale događanja bila je naravno Velika Fiumanka, održana u subotu 15. lipnja, uz sudjelovanje velikog  broja jedrilica podijeljenih u obiteljske i regatne krstaše.

INA se i ove godine aktivno uključila u Veliku Fiumanku, odnosno zajedrila u klasi regatnih krstaša na ruti Rijeka – Omišalj – Rijeka. Ploveći pod vodstvom skipera Berislava Vranića, predstavnici menadžmenta Ine osvojili su drugo mjesto u svojoj klasi.

Pored regata, u sklopu Fiumanke održana su i dva sajma: Sajam hrvatskih proizvoda, na kojem su  predstavljeni proizvodi INA Maziva, d.o.o. namijenjeni jedriličarima, te Fiumanka EU Expo, na kojem su se države članice EU predstavile građanima Rijeke i Hrvatske s ciljem daljnjeg jačanja kulturnih i ekonomskih veza. Kao Inin predstavnik, otvaranju Sajma je prisustvovao Predsjednik Uprave Zoltán Áldott.

Fiumanka je regata koja je kroz proteklih 14 godina održavanja postala prepoznatljiv sportski i turistički simbol Grada Rijeke te promotor hrvatskog nautičkog turizma. Jedinstvena je po svom pristupu organizaciji i u potpunosti besplatna za sve njene sudionike. INA je vrijednost i značaj Fiumanke prepoznala odavno te je, kao srebrndva i sponzor, njezino održavanje prvi put potpomogla još 2002. godine, dok je posljednje četiri godine bila njezin zlatni sponzor.Priloženi dokument