Održana 2. Akademska donatorska večera u Rijeci

INA -Industrija nafte d.d. bila je generalni sponzor 2. Akademske donatorske večere koja je, pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike prof. dr. sc. Ive Josipovića, u petak 09. ožujka održana u Rijeci. Organizatori Donatorske večere bili su Sveučilište u Rijeci i Nacionalna zaklade za potporu učeničkom i studentskom standardu, a organizirana je s ciljem promicanje znanja, izvrsnosti i potencijala visokoobrazovanih mladih ljudi kao važne pretpostavke sveukupnog napretka Hrvatske, odnosno unaprjeđenja dijaloga i suradnje između akademske zajednice, gospodarstvenika i drugih dionika društva, unaprjeđenja učeničkog i studentskog standarda, kreiranja obrazovne politike u skladu s potrebama društva te promicanja konkurentnosti i uspješnog zapošljavanja mladih obrazovanih stručnjaka.

Donatorskoj večeri među ostalima su prisustvovali predsjednik Republike Ivo Josipović, potpredsjednik Sabora Nenad Stazić, ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić, ministar znanosti obrazovanja i sporta Željko Jovanović, ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić, predsjednica Upravnog odbora Nacionalne zaklade za potporu učeničkom i studentskom standardu Lidija Gašparović, rektor Sveučilišta u Rijeci Pero Lučin, ravnateljica Zaklade Sveučilišta u Rijeci Sanja Barić te predsjednik Uprave Ine Zoltán Áldott .

Obraćajući se okupljenima, Zoltán Áldott je izrazio zadovoljstvo što je INA podržala Donatorsku večeru kao vrijednu inicijativu usmjerenu mladima, odnosno razvoju njihovih potencijala. „Razlog više za zadovoljstvo je činjenica što će to biti na korist i riječke lokalne zajednice, s kojom je u gotovo sto trideset godina djelovanja u njoj, INA izgradila čvrste i trajne veze“, rekao je. „U ovim trenucima prisjećam se svojih studentskih dana i znam koliko mi je obrazovanje i ulaganje u znanje značilo u tim godinama. Kao mladom čovjeku, otvaralo mi je nove horizonte, omogućilo upoznati ljude različitih kultura, te mi je davalo oslonac i sigurnost za upustiti se u život i profesionalni svijet“, dodao je.

Donatorskom večerom prikupljeno je gotovo 150 000 kuna donacija koje će kroz stipendijske fondove Nacionalne zaklade za potporu učeničkom i studentskom standardu i Zaklade Sveučilišta u Rijeci biti usmjerene na korist darovitih studenata. Dodatna sredstva prikupljaju se i prodajnom izložbom slika profesora i studenata Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, te se INA, otkupom jednog od izloženih umjetničkih djela, uključila i u taj dio akcije.Priloženi dokument