Održana 4. Energetska arena 2012.

Promjene koje se očekuju na tržištu nafte i plina stavljaju sve energetske kompanije pred velike izazove, poglavito na području povećanja energetske učinkovitosti koja postaje uvjet opstanka svih kompanija u regiji. Istaknuto je to na otvaranju 4. regionalne Energetske arene koja se održala u Zagrebu u organizaciji EBRD-a, pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva RH i uz potporu INE.

Govoreći u uvodnom izlaganju o energetskoj strategiji i investicijskom potencijalu Hrvatske, g. Radimir Čačić, prvi potpredsjednik Vlade RH i ministar gospodarstva istaknuo je da imamo dobru energetsku strategiju te je dodao kako bi se ulaganja u energetiku trebala utrostručiti na godišnjoj razini, na 1,5 milijardu eura iduće godine.

Posebna pozornost na ovogodišnjoj Energetskoj areni posvećena je rafinerijama budućnosti, pri čemu je istaknuta nužnost zadržavanja vertikalne integriranosti kompanija te postizanja energetske učinkovitosti o čemu je, među ostalim panelistima, u ime Ine na skupu govorio Artur Lajos Thernesz, izvršni direktor SD Rafinerija i marketinga, dok je kroz uvodno predavanje na drugom okruglom stolu o investicijskom potencijalu INE i planu ulaganja u 2012. detaljno izvijestio Andras Huszar, izvršni direktor PF Finacija.