Održana baletna predstava „Carmina Burana“ u sklopu Riječkih ljetnih noći

RIJEKA, 3. srpnja 2012. – u sklopu 9. po redu Riječkih ljetnih noći jučer je u prostoru ex tvornice „Torpedo“ održana baletna predstava Carla Orffa „Carmina Burana“. Predstavu je izveo ansambl HNK Ivana pl. Zajca koreografija Huga Vieire, a pod dirigentskim vodstvom Igora Vlajnića koreografija Huga Vieire i pod dirigentskim vodstvom Igora Vlajnića.
INA – Industrija nafte, d.d. dala je svoju podršku Riječkim ljetnim noćima kao pokrovitelj baletnog programa Festivala dvjema baletnim predstavama: Carla Orffa „Carmina Burana“ i plesnoj predstavi „Božanstvena komedija“ za koju ideju i koreografiju potpisuje Edvard Klug, nastalu u koprodukciji Bitef teatra i teatra grada Budve, a koja će se održati 24. srpnja 2012. na krovu Tower centra Rijeka.

Kao Inin predstavnik predstavi je nazočio Igor Šepić, direktor Rafinerije nafte Rijeka koji je tom prilikom izjavio:  „INA već nekoliko godina podupire Riječke ljetne noći kao jednog od najprepoznatljivih festivala na ovom području. Vjerujem da su Riječke ljetne noći postale poznatim simbolom Rijeke kao jednog od turističkih i kulturnih središta Županije, ali i cijele lijepe naše. Ovo je jedan od rijetkih festivala koji pruža jedan posve novi doživljaj, kulture i umjetnosti općenito jer spaja prošlost, sadašnjost, prostor i ljude s Gradom na jednoj višoj razini i pretvara cijeli grad u pozornicu pod otvorenim nebom.“

INA već desetljećima pomaže kulturne ustanove i događanja te već godinama uspješno surađuje i s riječkom nacionalnom kazališnom kućom. Kroz svoje djelovanje integrirana je u lokalnu zajednicu posebno kroz svoju rafineriju koja se ovdje nalazi od 1883.  te je posebno ponosna na činjenicu da je upravo Rafinerija nafte Rijeka bila među prvih deset gradskih poduzeća koja su se uključila u Kazališnu zajednicu te da je bila i prvo poduzeće koje je financijski pomoglo obnovu kazališne zgrade.
Festival Riječke ljetne noći pokrenut je 2004. godine. Ovogodišnji, deveti po redu, počeo je 19. lipnja i trajat će do 24. srpnja. Riječanima i njihovim gostima bit će ponuđeno niz glazbenih, dramskih i plesnih programa. INA je sa zadovoljstvom prihvatila da svojom podrškom festivalu pridonese kulturnoj i turističkoj ponudi Grada Rijeke, nastavljajući time dugogodišnju uspješnu suradnju s nacionalnom kazališnom  kućom Ivana pl. Zajca iz Rijeke.

Priloženi dokument