Održana Izvanredna Glavna skupština Ine

Zagreb, 18. prosinca 2020. – INA-Industrija nafte, d.d. održala je danas Izvanrednu Glavnu skupštinu na kojoj je bilo prisutno 9.631.374 glasova ili 96,31 posto od ukupno 10.000.000 glasova.

Na Skupštini su na prijedlog dioničara Republike Hrvatske u Nadzorni odbor INA, d.d. ponovno izabrani : Damir Mikuljan, Luka Burilović i Damir Vanđelić, na mandat od 6 mjeseci.

Na prijedlog dioničara MOL Plc u Nadzorni odbor INA, d.d. izabrani su: József Molnár, Zsuzsanna Ortutay, Gabriel Szabó, Domokos Szollár i Dr. László Uzsoki, na mandat od 4 godine.

Također, potvrđeno je imenovanje gđe. Judit Szilagy u Revizijski odbor INA, d.d. na funkciju predsjednice Revizijskog odbora na mandat do 18. prosinca 2024. i g. Ratka Markovića i g. Hrvoja Šimovića u Revizijski odbor INA, d.d. na funkciju članova Revizijskog odbora na mandat do 18. prosinca 2024. godine.

Na sjednici Nadzornog odbora održanoj nakon Skupštine g. Damir Vanđelić imenovan je predsjednikom Nadzornog odbora Ine.

Više informacija dostupno je ovdje.

 O INA Grupi

INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte; RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od više od 500 maloprodajnih mjesta u Hrvatskoj i u susjednim zemljama. INA Grupa članica je MOL Grupe.

PR

Avenija Većeslava Holjevca 10, Zagreb

Telefon:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hr