Održana konferencija „Globalno – lokalno“

U organizaciji tjednika Lider i pod pokroviteljstvom INE u Zagrebu je 12. lipnja održana konferencija „Globalno i lokalno“. To je prva u nizu konferencija – godišnjih susreta, predstavnika najvažnijih multinacionalnih tvrtki s predstavnicima domaćega biznisa, političara s nacionalne i lokalnih razina, organizacija civilnog društva i medija.

Na konferenciji se raspravljalo o mogućnostima poslovne suradnje između globalnih tvrtki i lokalnih partnera, približavanju planova multinacionalnih kompanija na globalnoj i lokalnoj razini, primjerima kako globalne tvrtke mogu lokalnima otvoriti put na svjetska tržišta te što Vlada i lokalne zajednice očekuju od globalnih igrača i što im pružaju.

O tim i ostalim pitanjima, napose vezanim uz ekonomsku pripremljenost Hrvatske i njenih tvrtki za skorašnji ulazak Hrvatske u Europsku Uniju, govorili su  šef delegacije EU u Republici Hrvatskoj Paul Vendoren, potpredsjednik Vlade RH dr.sc. Branko Grčić i profesor na Pravnom fakultetu u Zagrebu dr.sc. Mladen Vedriš.  U panel diskusiji nakon uvodnih izlaganja sudjelovali su predstavnici pojedinih globalnih tvrtki: RWE, INA, AmCham, Vetropack, Holcim, Nestle, Siemens te Hrvatske udruge poslodavaca. U ime Ine u raspravi je sudjelovao Tomislav Thür, izvršni direktor Inine PF Korporativnih poslova.