Održana Liderova konferencija „Dan velikih planova“

„Budućnost energetskog sektora je u izgrađenom i liberaliziranom energetskom tržištu, a Hrvatska će se u bliskoj budućnosti morati suočiti sa mnogim izazovima kako bi ostvarila taj cilj, od kojih je jedan od najvećih privlačenje direktnih inozemnih investicija u zemlju. Upravo su generiranje profita i održavanje odgovarajuće razine stranih investicija ono što je pokretač rasta i razvoja gospodarstva.“ – istaknuo je to Zoltán Áldott, predsjednik Inine Uprave na konferenciji pod nazivom ‘Dan velikih planova’, u organizaciji tjednika Lider.

Na jednoj, od nekoliko panel rasprava, posvećenoj razvojnim i energetskim projektima u sklopu Liderove konferencije  predsjednik Inine Uprave i prof.dr. Igor Dekanić, redovni profesor RGN fakulteta, govoreći o poslovnim očekivanjima i šansama u energetici istakli su nekoliko ključnih pitanja kojima se potrebno posvetiti u bliskoj budućnosti. Tako će se INA, prema riječima Aldotta, usredotočiti na povećanje domaće proizvodnje te u tom smislu istražiti neke nove mogućnosti. Ništa manje nije bitna ni sigurnost opskrbe domaćih potrošača, stoga je INA spremna preuzeti vodeću ulogu u hrvatskoj energetici i biti partner hrvatskoj Vladi, kao i ključnim domaćim kompanijama, zaključio je Aldott. Za Igora Dekanića samo veliki infrastrukturni projekti mogu osigurati opskrbu i transfer energije u Hrvatsku.

Liderova konferencija održana je krajem rujna u zagrebačkom hotelu Sheraton pod glavnom temom: poslovne procjene i prilike u 2011. Liderovu skupu čelnih ljudi kompanija i stručnjaka iz gospodarstva, kojemu su uz Vladine predstavnike na čelu s Ivanom Šukerom, potpredsjednikom Vlade i ministrom financija te Božidarom Kalmetom, ministrom mora, prometa i infrastrukture, sudjelovali mnogobrojni drugi ugledni domaći i inozemni sudionici i konzultanti.