Održana praizvedba dječje rock opere Hocus-Pocus

Varaždin, 1. prosinca-  Na Velikoj sceni HNK Varaždin sinoć je u 19.30 sati održana praizvedba dječje rock opere Hocus-PocusPriča iz Freakwoodske šume, pod generalnim sponzorstvom Ine.

Hocus-Pocus, kao  originalan hrvatski proizvod i prva hrvatska dječja rock opera, nastao je pod redateljskom palicom Ive Srnec. Libreto za ovu modernu operu s elementima bajke napisao je Ivan Ivica Krajač, a ideju, glazbu, pjesme i orkestraciju potpisuje Igor Tatarević.

Iako je Hocus-Pocus dječja rock opera, praizvedba je pokazala kako je tematika predstave svevremenska te su u predstavi uživali i odrasli. Priča započinje kada princ Agaton za vrijeme lova sretne zlu vilu Daliu u koju se na prvi pogled zaljubi. Princ uz pomoć čarobnjaka Valpurga i dobrih vila pokušava osvojiti Dalijino srce i dokazati joj da u svakom zlu ima dobra te da i u njenom mračnom srcu ima mjesta za ljubav. Scenografija i kostimografija stvorili su  mračnu i mističnu atmosferu, dok su specijalni i laserski efekti oduševili publiku.

Mladi i renomirani izvođači osvojili su publiku svojim vokalnim i plesnim izvedbama;   Ivan Mihaljević / Taher Sanuri (princ Agaton), Emina Arapović / Žanamari Lalić (Dalia, vila Zla), Ana Fortuna / Matea Gorišek (Valpurga, vila Dobra), Zlatko Grljušić / Veselin Krstovski (čarobnjak Valpurgo), Dino Jelusić / Vjekoslav Vostrel (Cherubin, prinčev pobočnik), Lukrecija Oreški / Doris Teur (Lilliana, pratilja dobre vile Valpurge) i Tina Bilankov / Lucija Kumić (Vivianna, pratilja dobre vile Valpurge).

Obraćajući se medijima nakon praizvedbe, g. Vjekoslav Ivandija, Inin direktor Regije Zagreb, izrazio je zadovoljstvo uspješnom suradnjom Ine i HNK Varaždin, koja je rezultirala izvedbom dječje rock opere Hocus-Pocus te izjavio „Predstava je bila uistinu odlična i Ina je zadovoljna što je imala priliku biti dio ovog originalnog projekta, koji će zasigurno očarati mnoštvo djece, mladih, ali i odraslih.“

Danas je na rasporedu prva premijera, a u petak 2. prosinca druga premijera predstave, također u 19.30 sati.Priloženi dokument