Održana sjednica Uprave Ine

Zagreb, 7. listopada – Na današnjoj sjednici, Uprava INA-Industrije nafte, d.d. je donijela jednoglasnu odluku o Programu zbrinjavanja. U sklopu provedbe Programa, kompanija razmatra model otpremnina koji trenutno, sukladno Kolektivnom ugovoru, iznosi 60% prosječne mjesečne plaće radnika po godini rada kod poslodavca, a bez ograničenja iznosa otpremnine. Očekuje se da će kompanija za otpremnine izdvojiti preko 100 milijuna kuna te da će u prosjeku otpremnine za branitelje iznositi oko 300.000 kn neto, a za ostale oko 220.000 kn neto.

Program zbrinjavanja pokrenut je uslijed organizacijskih promjena i promjena u radnim procesima i tehnologiji te slijedeći potrebu da se postigne veća razina učinkovitosti i dugoročno održi konkurentnost. Kako je ranije već istaknuto, kompanija nastavlja tražiti druga prihvatljiva rješenja za radnike koji su proglašeni viškom, što uključuje njihovu prekvalifikaciju ili dokvalifikaciju, rad u nepunom radnom vremenu ili zapošljavanje radnika na drugim poslovima u skladu s poslovnim potrebama te traženim kompetencijama i kvalifikacijama. Predviđa se da će se time smanjiti broj radnika obuhvaćenih programom.
Hrvatski zavod za zapošljavanje će zaprimiti Program u narednim danima, u skladu sa zakonskom procedurom.

Inina Uprava odgovorna je za uspješno i održivo poslovanje kompanije te se u svjetlu trenutnih poslovnih okolnosti i kroz racionalizaciju radne snage ulažu dodatni napori kako bi se kreirali preduvjeti za daljnji razvoj kompanije.

O INA Grupi
INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte; RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od 449 benzinskih postaja u Hrvatskoj i u susjednim zemljama.

PR          
Avenija Većeslava Holjevca 10, Zagreb
Tel:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hrPriloženi dokument