Održani Lipovljanski susreti

  •  INA podržala Lipovljanske susrete, centralnu manifestaciju nacionalnih manjina Republike Hrvatske
  • Manifestacija je održana pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića, Hrvatskog sabora i Sisačko-moslavačke županice Marine Lovrić Merzel

Sisak, 26. kolovoza 2013.- Pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića, Hrvatskog sabora i Sisačko-moslavačke županice Marine Lovrić Merzel, u Lipovljanima je proteklog vikenda održana centralna manifestacija nacionalnih manjina Republike Hrvatske, Lipovljanski susreti, čiji je sponzor bila i INA. Manifestacija je i ove godine uključivala bogat kulturno-umjetnički i zabavni program.
Nakon zabavnog programa u petak, 23. kolovoza, središnji  dan programa ovogodišnjih Susreta bila je subota, 24. kolovoza, kada su, među ostalim, održane prezentacija tradicijskih obrta i sajam rukotvorina, okrugli stol na temu: „Nacionalne manjine u uvjetima nakon ulaska RH u Europsku uniju“, prezentacija narodnih nošnji i gastronomije nacionalnih manjina, mimohod sudionika folklorne večeri nacionalnih manjina te svečano otvaranje, kojem je prisustvovao i predsjednik Republike prof.dr.sc. Ivo Josipović te, kao Inin predstavnik, direktor proizvodne regije zapadna Hrvatska Dubravko Novosel. Nedjelja, kao posljednji dan ovogodišnjih Lipovljanskih susreta, bila je rezervirana za  sadržaje sportskog i zabavnog karaktera.

Na području općine Lipovljani INA je, kroz svoje proizvodne aktivnosti, prisutna već niz desetljeća. Nastavljajući tradiciju pružanja potpore kvalitetnim projektima u sredinama u kojima djeluje, INA je podržala Lipovljanske susrete, prepoznavši njihovo kulturno i turističko značenje te vrijedan doprinos očuvanju običaja nacionalnih manjina u Republici Hrvatskoj.

O INA Grupi

INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. INA Grupa broji 13.854 zaposlenih. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte; RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od 454 benzinskih postaja u Hrvatskoj i u susjednim zemljama.
PR          
Avenija Većeslava Holjevca 10
10020 Zagreb
Tel:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hrPriloženi dokument