Održano finale Ininog izazovnog natjecanja Junior Freshhh

  • Inino srednjoškolsko natjecanje privuklo gotovo 1300 učenika iz 50 gradova
  • Pet tročlanih timova borilo se za pobjedu u finalu natjecanja

Zagreb, 25. siječnja 2016.– U Ini je održano live finale srednjoškolskog natjecanja Junior Freshhh u kojem je sudjelovalo pet tročlanih timova boreći se za pobjedu rješavanjem izazovnih zadataka iz područja prirodnih znanosti. Ovo jedinstveno online natjecanje INA organizira već drugu godinu zaredom. Ovoga puta nakon prijave i registracije, 417 timova u studenom prošle godine natjecala su se za prolazak u finale rješavajući tjedne zadatke iz matematike, fizike, kemije, biologije i geografije.

Pozdravljajući finaliste, gđa. Vladimira Senčar Perkov, Inina direktorica Sektora upravljanja ljudskim resursima, izjavila je „Ovako velik interes srednjoškolaca dodatni je poticaj i za nas u Ini da nastavimo jačati suradnju sa srednjoškolskom populacijom. INA je oduvijek bila usmjerena na privlačenje najboljih talenata i stručnjaka u svoj tim, a posljednjih nekoliko godina naš je fokus upravo na mladim ljudima. Uvjerena sam kako smo ovim projektom srednjoškolskoj populaciji približili naftnu industriju i mogućnosti razvoja karijera koje ona nudi, a možda se i potencijalni budući zaposlenici Ine kriju upravo među natjecateljima Junior Freshhh-a.“

Live finale se sastojalo od dva dijela; u prvom su natjecatelji rješavali praktični zadatak vezan uz obradu otpadnih voda, dok su u drugom dijelu rješavali finalni zadatak pred stručnom komisijom. Sukladno dobivenim ocjenama, prvo mjesto pripalo je timu „Se bumo ih rasteple“ koji su činile učenica Prve Gimnazije iz Varaždina, Barbara Mikašek, Matea Križanić i Anabela Ljubić. Drugoplasirani su završili Karlo Šerbetar, Ino Lazar i Matej Vugrinec, Gimnazija Fran Galović iz Korpivnice,  dok su treće mjesto zauzeli Katarina Radman, Lovro Ivančević i Marin Sinožić, učenici Gimnazije Andrije Mohorovičića iz Rijeke.

„Mislim da ovakva natjecanju za nas srednjoškolce predstavljaju dodatnu motivaciju da nastavimo svoje obrazovanje u jednom od polja prirodnih znanosti.“ izjavila je Barbara Mikašek iz pobjedničke ekipe.

Natjecatelji iz pobjedničkih timova nagrađeni su vrijednim nagradama; iPad Air za prvo mjesto, Kindle Paperwhite za drugo mjesto te Paket opreme za online učenje za treće, kao i INA promotivni paket i posjet Ininim postrojenjima za sve nagrađene. Također, posebna nagrada, 3D printer uručena je školi s najvećim brojem timova koji su sudjelovali u online natjecanju, Gimnaziji Fran Galović, Koprivnica.

Video priču možete pronaći ovdje.

O INA Grupi
INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte; RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od 438 benzinskih postaja u Hrvatskoj i u susjednim zemljama.

PR          
Avenija Većeslava Holjevca 10, Zagreb
Tel:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hrPriloženi dokument