Održano finale natjecanja Junior Freshhh

  • U trećoj godini održavanja, Junior Freshhh privukao gotovo 1.500 učenika
  • Pet timova borilo se za pobjedu u finalu

Zagreb, 27. siječnja 2017. – U Ini je danas održano live finale srednjoškolskog natjecanja Junior Freshhh u kojem je sudjelovalo pet tročlanih timova boreći se za pobjedu rješavanjem zadataka iz područja prirodnih znanosti.

Ovo jedinstveno natjecanje u Hrvatskoj INA organizira već treću godinu zaredom, a ovaj put zabilježena su 483 registrirana tima, odnosno 1449 učenika koji su se prijavili na natjecanje.

Pozdravljajući finaliste, gđa. Vladimira Senčar Perkov, direktorica Ininog Sektora upravljanja ljudskim resursima, izjavila je: „Oduševljeni smo ovako velikim brojem prijavljenih timova jer to prije svega pokazuje da ipak postoji puno mladih ljudi koje itekako zanimaju prirodne znanosti te da je naš program prepoznat među mladim talentima kojima je namijenjen. Upravo to je naša najveća motivacija i pokazuje nam kako smo i s našim Junior Freshhh programom na pravom putu u podržavanju i popularizaciji prirodnih znanosti, a samim time osiguravamo dugoročnu održivost u smislu broja mladih talenata koji će nastaviti svoje obrazovanje u ovome području te jednog dana biti potencijalni kandidati za rad u našoj kompaniji. I ove godine finalisti su se dokazali kao pravi prvaci iz područja prirodnih znanosti, a nama je izuzetno drago što već treću godinu zaredom imamo priliku i na ovaj način prepoznati i nagraditi njihovu predanost i marljivost te im dati priliku da svoje vještine i znanje pokažu i kroz Junior Freshhh koji je prije svega zabavan način učenja i zahtjeva odličan timski rad“.

Live finale sastojalo se od predstavljanja timova, kviza znanja i serije zadataka iz prirodnih znanosti u čijem su rješavanju timovi mogli i međusobno surađivati. Prvo mjesto odnio je tim „Stari paper“ u sastavu Laura Lončar, Lara Jagić Domović i Paula Šiptar iz srednje škole Gimnazija dr. Ivana Kranjčeva, Đurđevac. Drugo mjesto pripalo je timu „Hiti te h Krampušnicu“, u sastavu Mihael Grmovšek, Timon Spiegl i Josip Horvat iz Srednje škole Krapina. Treće mjesto zauzeo je tim „Capa-capa“ u sastavu Marin Meštrović, Tara Pavlinušić Dominković i Vlaho-Josip Štironja iz Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga, Križevci. U finalu su sudjelovali i tim „Ažina dječica“ iz Srednje škole Krapina u sastavu Leonard Vincelj, Martina Vučilovski i Karlo Mrzlečki te tim „Tihanini anđeli“ u sastavu Tea Knapić, Luka Meštrović i Mateo Kovačić, iz Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga, Križevci.

Natjecatelji su nagrađeni vrijednim nagradama; iPad Air za prvo mjesto, Kindle Paperwhite za drugo mjesto te Paket opreme za online učenje za treće, kao i INA promotivni paket i posjet Ininim postrojenjima za sve nagrađene. Također, posebna nagrada, 3D printer, uručena je školi s najvećim brojem timova koji su sudjelovali u natjecanju, a to je bila Gimnazija Požega.

O INA Grupi 
INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte; RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od 495 benzinskih postaja u Hrvatskoj i u susjednim zemljama.

PR    
Avenija Većeslava Holjevca 10, Zagreb
Tel:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hrPriloženi dokument