Organizacijske i kadrovske promjene u INA d.d.

U sljedećem razdoblju doći će do organizacijskih i kadrovskih promjena u INA, d.d. Tako će Poslovna funkcija Korporativni servisi od 1. kolovoza promijeniti naziv u PF (Poslovna funkcija) Korporativni centar. Nadalje, osnovat će se novi Sektor strateškog razvoja unutar INA, d.d., koji će biti u nadležnosti PF Korporativnih poslova. Cilj osnivanja Sektora strateškog razvoja je omogućiti upravljanje dugoročnim procesima planiranja.

Na čelu PF Korporativni centar od 1. rujna bit će g. Tvrtko Perković. G. Perković je od rujna 2010. bio na poziciji predsjednika Uprave STSI-ja, Inine tvrtke kćeri, priključujući se STSI-ju s pozicije Inina direktora Sektora podrške upravljanju i poslovanju Upstreama. Prije toga, od 2000. do 2009. bio je direktor Sektora strategije, ljudskih potencijala i IT-a u Croscu, članu INA Grupe. Svoju karijeru započeo je 1986. godine unutar INA, d.d. u segmentu djelatnosti Istraživanje i proizvodnja nafte i plina kao mlađi inženjer, te je nastavio na različitim rukovoditeljskim pozicijama unutar Ine i INA Grupe. Diplomirao je na Rudarsko-geološko-naftnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a 1993. završio je i Međunarodni poslijediplomski studij poslovnog upravljanja MBA u Zagrebu.

Dosadašnji izvršni direktor PF Korporativnih servisa dr.sc. Berislav Gašo će nastaviti svoju karijeru na novoj rukovoditeljskoj poziciji unutar MOL Grupe. Gospodin Gašo dao je značajan doprinos preobrazbi kompanije u posljednje 2,5 godine. Njegov doprinos vidljiv je kroz poboljšanu efikasnost u mnogim područjima koja je pokrivao, s posebnim naglaskom na nabavu.

S gore navedenim promjenama dodatno će se unaprijediti efikasnost upravljanja kompanijskim procesima, te osnažiti daljnja razmjena iskustava i najboljih praksi unutar Grupe.Priloženi dokument