Organizacijske i kadrovske promjene u Ini

Na sjednici Uprave INA – Industrija nafte, d.d. 13. listopada donesena je odluka o promjenama unutar društva vezano uz pozicije izvršnih direktora te njihov broj koji se smanjuje sa sedam na šest.

S 31. listopadom, 2010. godine g. László Bartha odlazi s dužnosti izvršnog direktora za Trgovinu na malo te će nastaviti svoju karijeru nadgledajući poslovanje na razini Grupe u BiH kao direktor društva HOLDINA d.o.o. i predsjednik Nadzornog odbora Energopetrola, kao predstavnik INA-MOL Konzorcija.
G. Darko Markotić imenovan je izvršnim direktorom za Trgovinu na malo s 1. studenim 2010. godine i istovremeno razriješen dužnosti izvršnog direktora za Korporativne servise.

Poslovna funkcija Korporativnih servisa u svojem sadašnjem sastavu prestaje djelovati, dok Korporativni centar mijenja naziv u Korporativne servise. G. Berislav Gašo imenovan izvršnim direktorom za Korporativne servise od 1. studenog 2010. godine, istovremeno je s 31. listopadom 2010. godine razriješen dužnosti izvršnog direktora za Korporativni centar.

Izvršni direktor za Korporativne procese g. Tomislav Thür, izvršni direktor za Financije g. András Huszár, te izvršni direktor za Rafinerije i marketing g. Peter Chmurčiak ostaju na istim dužnostima, dok g. Bojan Milković zadržava svoju dužnost izvršnog direktora za Istraživanje i proizvodnju nafte i plina te dužnost Glavnog izvršnog direktora Ine.

Gore navedene promjene su u funkciji veće poslovne usredotočenosti na modernizaciju i revitalizaciju Inine maloprodajne mreže.

Priloženi dokument