Otvoren 2. natječaj za stipendiranje najstudentskih projekata

Zagreb, 4. listopada – S ciljem poticanja studenata na aktivno uključivanje u rad znanstvene zajednice i razvoj novih znanstvenih projekata, kao i olakšavanja njihovog školovanja, Ina i Jutarnji list otvorili su drugi natječaj za dodjelu stipendija za najstudentske projekte.

Na natječaj se mogu prijaviti studenti Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije u Zagrebu, Kemijsko-tehnološkog fakulteta u Splitu, Fakulteta strojarstva i brodogradnje u Zagrebu, Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta u Zagrebu, Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu te Tehničkog fakulteta u Rijeci.

Od zainteresiranih studenata očekuje se da na natječaj prijave svoje autorske radove stručnog ili znanstvenog karaktera iz područja kemije, kemijskog inženjerstva, procesnog strojarstva, energetike, zaštite okoliša, automatizacije industrijskih postrojenja i informacijsko-komunikacijske tehnologije putem online prijavnice  do 30.10.2011. na www.jutarnji.hr/najprojekt, gdje također mogu pronaći uvjete prijave, detaljne informacije o natječaju i opće upute za pisanje i tehničko opremanje radova.

Autori deset najprojekata biti će nagrađeni s jednogodišnjom stipendijom kao i stručnim usavršavanjem u Ini u trajanju od 30 dana. Dodijelit će se ukupno deset stipendija i to:

1 stipendija x 19.200 kn
stipendije x 12.000 kn
stipendija x 7.2000 kn

Nakon što stručni žiri odabere 10 najboljih radova, imena dobitnika stipendija biti će objavljena u Jutarnjem listu 23.11.2011.