Otvoren 4. natječaj za stipendiranje najstudentskih projekata

  • Četvrtu godinu zaredom INA nagrađuje najbolje studentske znanstvene radove
  • Rok za prijavu 21. studenog

Zagreb, 25. listopada 2013. – U suradnji s Jutarnjim listom, INA je i ove godine pokrenula natječaj za dodjelu stipendija za najstudentske projekte, a s ciljem poticanja studenata na aktivno uključivanje u rad znanstvene zajednice i razvoj novih znanstvenih projekata, kao i olakšavanja njihovog školovanja. Pozvani da se prijave na natječaj su studenti Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije u Zagrebu, Fakulteta strojarstva i brodogradnje u Zagrebu, Kemijsko-tehnološkog fakulteta u Splitu, Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta u Zagrebu, Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu, Prirodoslovno- matematičkog fakulteta u Zagrebu i Tehničkog fakulteta u Rijeci.

Autorske radove stručnog ili znanstvenog karaktera studenti trebaju prijaviti iz područja kemije, kemijskog inženjerstva, procesnog strojarstva, energetike, zaštite okoliša, automatizacije industrijskih postrojenja i informacijsko-komunikacijske tehnologije putem online prijavnice  do 21. studenog 2013. Prijava se podnosi putem linka www.jutarnji.hr/najprojekt, gdje su također dostupne informacije o uvjetima prijave, detalji o natječaju te opće upute za pisanje i tehničko opremanje radova.

Autori deset najboljih projekata bit će nagrađeni jednogodišnjom stipendijom kao i stručnim usavršavanjem u Ini u trajanju od 30 dana. Dodijelit će se ukupno deset stipendija; jedna stipendija u vrijednosti 19.200 kn, tri stipendije u vrijednosti 12.000 kn te 6 stipendija u vrijednosti 7.2000 kn. Imena dobitnika stipendije biti će objavljena u Jutarnjem listu 12. prosinca 2013., nakon što stručni žiri odabere deset najboljih radova.

O INA Grupi
INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte; RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od 454 benzinskih postaja u Hrvatskoj i u susjednim zemljama.

PR          
Avenija Većeslava Holjevca 10
10020 Zagreb
Tel:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hr Priloženi dokument