Otvoren boiling point

Zagreb, 29. listopada– Otvorenjem izložbe boiling expo, u petak 26. listopada u Ininom prostoru u Gajevoj 46 započeo je projekt boiling point koji se do 2. studenog održava s ciljem približavanja suvremenog slikarstva široj publici.

Svečanom otvorenju prisustvovali su brojni uzvanici i predstavnici medija, a govoreći u ime generalnog sponzora, Marina Burazer, direktorica Sektora korporativnih komunikacija Ine naglasila je kako je Inina podrška projektu posebno bila učvršćena činjenicom kako je boiling point usmjeren na mlade i perspektivne umjetnike koji cijene svaku priliku da iskažu svoj talent. „U Ini smo uvjereni kako boiling point  nosi golemi potencijal i da će u godinama koje slijede ostvariti svoj cilj i afirmirati se kao regionalna platforma za približavanje suvremenog slikarstva široj populaciji,“ dodala je.

Na boiling pointu sudjeluju istaknuti i perspektivni slikari mlađe generacije iz Hrvatske, Martina Grlić, Lena Kramarić, Josip Tirić i Dino Zrnec. Tijekom ovoga tjedna posjetitelji, stoga, imaju priliku upoznati ih te razgledati njihove radove, kao i razgovarati s njima. Također, za posjetitelje će se prikazivati i filmovi o suvremenoj umjetnosti (Herb and Dorothy, Basquiat i Who gets to call it art?), a i sami se mogu okušati u slikanju zahvaljujući odlično osmišljenim kreativnim radionicama.

Više informacija o projektu dostupno je na www.boilingpoint.hr i putem Facebook stranice boiling point.Priloženi dokument