Otvorena izložba natječajnih radova benzinske postaje Stupnik Istok – „Energija za budućnost“

  • Predstavljena rješenja za izgradnju prve zelene benzinske postaje u Hrvatskoj
  • Izložba otvorena do 28. listopada

Zagreb, 22. listopada 2013. – U prostorijama Društva arhitekata Zagreb jučer je u 18 sati otvorena izložba natječajnih radova benzinske postaje Stupnik Istok – „Energija za budućnost“ s javnom raspravom i razgovorom natjecatelja s Ocjenjivačkim sudom natječaja. Izložba ostaje otvorena do ponedjeljka 28. listopada 2013., a svi zainteresirani pozvani su da pogledaju idejna rješenja za prvu tzv. zelenu benzinsku postaju u Hrvatskoj.

Također, nagrađeni su autori tri najbolja rada, a prva nagrada pripala je autorima Petri Starčević i Goranu Karloviću.

INA je projekt „Energija za budućnost“ pokrenula s ciljem izgradnje samoodrživog, ekološki prihvatljivog i inovativnog maloprodajnog objekta, a što je u skladu s trajnim opredjeljenjem Kompanije za poslovanje u skladu s principima održivog razvoja. Prva Inina benzinska postaja ovog tipa bit će izgrađena u Zagrebu, na lokaciji postojeće BP Stupnik-istok, dok je njezino dovršenje planirano u drugoj polovici 2014. godine.

O INA Grupi
INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte; RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od 454 benzinskih postaja u Hrvatskoj i u susjednim zemljama.

PR          
Avenija Većeslava Holjevca 10
10020 Zagreb
Tel:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hrPriloženi dokument