Otvorene nove Inine benzinske postaje u Bosni i Hercegovini

  • Investicija vrijedna više od 18 milijuna kuna
  • Moderne benzinske postaje koje zadovoljavaju sve zahtjeve kupaca

Zagreb, 6. lipnja 2016.- U Bosni i Hercegovini, na koridoru 5c na putnom pravcu između Međugorja i graničnog prelaza Bijača, danas su svečano otvorene dvije Inine benzinske postaje u prisustvu predstavnika INA Grupe te poslovnih partnera i predstavnika lokalne zajednice.

Obraćajući se prisutnima, generalni direktor Holdine Sarajevo Ante Aralica je istaknuo: „Veoma smo ponosni na ove objekte kao i njihov značaj za putnike na ovom dijelu koridora 5c. Naš cilj je osigurati suvremene benzinske postaje visoke kvalitete i ugodno mjesto za odmor od putovanja za naše posjetioce i kupce. Drago nam je da možemo reći kako benzinske postaje na Kravicama u potpunosti ispunjavaju tu svrhu“. Zoltán Áldott, predsjednik Uprave Ine, koji je također prisustvovao svečanom otvorenju, čestitao je kolegama iz Holdine na odlično obavljenom poslu i izjavio kako su ovo „zasigurno jedne od najljepših benzinskih postaja u Ininoj maloprodajnoj mreži“.

Između ostalih, svečanosti je prisustvovao i Nevenko Barbarić, načelnik općine Ljubuški na čijem prostoru su smještene benzinske postaje,  a koji je ovom prilikom izrazio svoje zadovoljstvo projektom te istakao značaj i dodatnu vrijednost koju ove postaje pružaju lokalnoj zajednici.

Spomenute benzinske postaje predstavljaju realizaciju projekta vrijednog više od 18 milijuna kuna i prva su faza u suradnji s JP Autoceste FBiH, u sklopu kojeg je planirana gradnja još dva objekta na odmorištu Lepenica u blizini Sarajeva krajem godine. Predstavljaju prve potpuno nove benzinske postaje u Ininoj maloprodajnoj mreži u Bosni i Hercegovini, a pripadaju mreži od 45 stanica od kojih je 13 modernizirano prema najsuvremenijim standardima.

O INA Grupi
INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte; RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od 437 benzinskih postaja u Hrvatskoj i u susjednim zemljama.

PR          
Avenija Većeslava Holjevca 10, Zagreb
Tel:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hrPriloženi dokument