Otvorene prijave za Zeleni pojas

 • Četvrtu godinu zaredom INA pomaže u očuvanju okoliša i prirode
 • Prijave traju do 21. svibnja u ponoć te se odvijaju online: www.ina.hr/zelenipojas
 • Nagrađen najbolji projekt u dosadašnja tri izdanja natječaja

  Zagreb, 24. travnja 2017. – S ciljem širenja svijesti o važnosti očuvanja okoliša, INA i u 2017. nastavlja provedbu programa Zeleni pojas u sklopu kojeg sufinancira ekološke projekte. Program je namijenjen svim organizacijama civilnog društva, javnim obrazovnim ustanovama, parkovima prirode i dobrovoljnim vatrogasnim društvima u Hrvatskoj koji svoje ideje i projekte mogu prijaviti na natječaj otvoren do 21. svibnja u ponoćU dosadašnje tri godine INA je pomogla realizaciju 49 projekata te ih sufinancirala s ukupno gotovo milijun kuna.

  Zeleni pojas okupljenima je predstavila Marina Burazer, direktorica Sektora korporativnih komunikacija u Ini: „Sustavno upravljanje zaštitom okoliša sastavni je dio Inine poslovne politike, kao i suradnja sa zajednicama u kojima poslujemo – Zeleni pojas spaja te dvije odrednice na najbolji mogući način. Sve veći broj prijava koji bilježimo iz godine u godinu pokazuje da mnogi misle zeleno te da uz našu financijsku pomoć i uz pomoć Ininog Kluba volontera možemo zajedno realizirati uistinu izvrsne projekte.“

  Na predstavljanju ovogodišnjeg natječaja, održanom pod voditeljskom palicom Andree Andrassy, svečano je dodijeljena nagrada projektu „Čista Drava je prava“ koji je interna komisija proglasila najboljim dosad, a proveden je u sklopu natječaja 2015. godine. U sklopu projekta uređeno je izletište uz rijeku Dravu koje se nalazi u Regionalnom parku Mura-Drava, a ujedno je provedena jubilarna stota akcija Ininog kluba volontera. Osim INA kartice u vrijednosti od pet tisuća kuna, Rekreacijskom društvu Zeleno srce Pitomača uručena je i skulptura koju je pod vodstvom mentora prof. Milana Vučića dizajnirala Anastasiia Lunko, maturantica Srednje škole za primijenjenu umjetnost iz Zagreba s kojom je INA uspostavila suradnju na projektu.

  Predsjednik društva Ivan Kos zahvalio je Ini što je prepoznala i podržala projekt: „INA i Inini volonteri pridružili su se našim projektnim partnerima, Općini Pitomača i TZ općine Pitomača, te smo zajednički realizirali projekt. Hvala Ini što kroz Zeleni pojas pomaže malim udrugama u njihovim nastojanjima da očuvaju prirodu i štite okoliš, veselimo se sljedećem druženju u prirodi.“

  Odluku o odabiru projekata u sklopu Zelenog pojasa 2017. donijet će stručna šesteročlana komisija u sastavu Mirjana Matešić, ravnateljica Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj, prof. dr. sc. Maja Fredotović, dekanica Ekonomskog fakulteta u Splitu, prof. dr. sc. Vlasta Ćosović, redovita profesorica Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu, Stipe Božić, Hrvatska gorska služba spašavanja, Marina Burazer, direktorica Sektora korporativnih komunikacija u Ini i Angelika Brnada, direktorica Sektora održivog razvoja i zaštite zdravlja, sigurnosti i okoliša u Ini, dok će jedan projekt, kao i prošle godine, odabrati Inini fanovi na Facebooku.

  Stipe Božić član je komisije od prve godine projekta: „Uistinu me veseli sudjelovati u odabiru projekata za Inin Zeleni pojas, mada iz godine u godinu komisija ima sve teži zadatak jer ne samo da pristiže sve veći broj prijava, nego su i sve kvalitetnije. Dajemo sve od sebe kako bismo odabrali najbolje jer okoliš moramo čuvati za buduće generacije, stoga pozivam sve da se i ove godine prijave na natječaj.“

  Svi detalji o uvjetima natječaja i potrebnoj dokumentaciji, kao i projektima odabranima na dosadašnjim izdanjima Zelenog pojasa, dostupni su na stranici www.ina.hr/zelenipojas putem koje se odvijaju i prijave.

  O INA Grupi
  INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte; RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od 495 benzinskih postaja u Hrvatskoj i u susjednim zemljama.

  PR          
  Avenija Većeslava Holjevca 10, Zagreb
  Tel:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hr

Priloženi dokument