Počelo širenje brenda INA u Sloveniji

Zagreb, 16. studenoga 2023. – U Sloveniji, na autocesti Podravje (Gruškovje – Maribor), u smjeru Gruškovja, odnosno graničnog prijelaza Macelj u Hrvatskoj, otvoreno je Inino prvo maloprodajno mjesto u sklopu projekta promjene vizualnog identiteta bivših benzinskih postaja OMV Slovenija. Novi vizualni identitet planiran je za 27 maloprodajnih mjesta koji su bili predmetom zajedničke akvizicije Ine i MOL-a.

Nakon što su krajem lipnja MOL i INA uspješno preuzeli 130 maloprodajnih mjesta od slovenskog OMV-a, započelo je preuređenje i promjena vizualnog identiteta postaja. Predviđeno trajanje projekta jest do kraja travnja 2024., a na nekim lokacijama već se mogu vidjeti postaje s novim vizualnim identitetom. Prvo maloprodajno mjesto u Sloveniji koja je poprimilo Inin vanjski izgled nalazi se na autocesti Podravje (Gruškovje – Maribor), pa će ove zime hrvatski skijaši na povratku sa skijališta prema graničnom prijelazu Macelj imati prepoznatljivo mjesto na kojem mogu dotočiti gorivo i okrijepiti se omiljenim proizvodima. Napomenimo da tijekom 2024. INA i MOL također planiraju na preuzetim maloprodajnim mjestima proširiti Fresh Corner, gastronomski koncept koji su kupci u Hrvatskoj i regiji prepoznali i izvrsno prihvatili.

Podsjetimo, preuzimanjem OMV-a Slovenija zajedno s MOL-om INA je povećala svoj udio sa 7,75 posto, koliko je držala u OMV-u Slovenija, na 33 posto u novoj zajedničkoj kompaniji MOL & INA d.o.o., koja upravlja zajedničkom mrežom od 130 benzinskih postaja u Sloveniji. Zajedničkim snagama MOL i INA tako su pozicionirane na drugom mjestu slovenskog tržišta naftnih derivata. INA će biti prvi izbor kada je u pitanju opskrba naftnim prerađevinama svih maloprodajnih mjesta MOL Grupe u Sloveniji, a širenje na slovensko tržište otvara i nove prilike Rafineriji nafte Rijeka, koja će kao najbliži izvor dodatno povećavati sigurnost opskrbe slovenskog tržišta.

O INA Grupi

INA Grupa vodeća je naftna kompanija u Hrvatskoj i veliki regionalni igrač u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupa sastoji se od nekoliko povezanih društava, u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe je u Zagrebu, Hrvatska. Ininu regionalnu maloprodajnu mrežu čini više od 500 maloprodajnih mjesta u Hrvatskoj i susjednim zemljama. Nafta se prerađuje u Ininoj rafineriji u Rijeci, gdje je u tijeku najveća industrijska investicija u povijesti Hrvatske, što je čini jednom od najmodernijih rafinerija u regiji srednje i jugoistočne Europe. Održive alternative razvijaju se na industrijskoj lokaciji u Sisku. INA Grupa članica je MOL Grupe.

Kontakt za medije: 

INA, d.d., Avenija Većeslava Holjevca 10, Zagreb

T:  +385 1 6450 552| @: pr@ina.hr