Pod Ininim pokroviteljstvom održan 11. Međunarodni festival Kukuriček

Đurđevac, 24.lipnja – Pod Ininim pokroviteljstvom u Đurđevcu je u subotu 22. lipnja održan 11. Međunarodni festival Kukuriček. Na ovogodišnjem festivalu izvedene su 23 nove skladbe, a, prema ocjeni stručnog ocjenjivačkog suda, Grand Prix je pripao Mariji Cvetanovskoj iz Makedonije za skladbu „Poraka“, dok je nagrada publike otišla u ruke Dječjeg zbora glazbene igraonice Jan Vlašimski iz Virovitice za skladbu „Jedna nota mala“.

Kao Inin predstavnik, festivalu je prisustvovao Vladimir Tišljar, direktor proizvodne regije sjeverna Hrvatska, koji je uručio nagradu najuspješnijem izvođaču prema ocjeni publike.
Kukuriček je dječji glazbeni festival koji se održava u Đurđevcu  tijekom proslave Dana grada.

Festival je pokrenut  1994. godine s ciljem pronalaženja i promicanja mladih talentiranih pjevača, poticanja djece i autora na glazbeni izričaj te obogaćivanja glazbene scene kvalitetnom dječjom pjesmom. Nakon prekida u održavanju, do kojeg je došlo 1999. godine, Kukuriček se od 2003. godine održava u kontinuitetu. Zahvaljujući Festivalu, Đurđevac je postao mjestom okupljanja glazbeno nadarene djece iz cijele Hrvatske, odnosno mjesto gdje se predstavlja najbolje što je nastalo na području popularne dječje pjesme u Hrvatskoj, a od 2010. godine, zahvaljujući sudjelovanju malih natjecatelja iz BiH i Crne Gore, Festival ima međunarodni karakter.Priloženi dokument