Pod Ininim pokroviteljstvom održan Dječji festival Zeko

Zagreb, 17. lipnja – Pod Ininim pokroviteljstvom, a u organizaciji Gradskog radija Osijek, od 14. do 16. lipnja u Osijeku je održan Dječji festival Zeko, nastao u sjećanje na pokojnog hrvatskog skladatelja Branka Mihaljevića, autora antologijske dječje pjesme „Zeko i Potočić“.

U sklopu festivala, među ostalim, održane su promocija radova Ivane Brlić Mažuranić te dječjih knjiga i bajki, besplatne kino predstave za osječke osnovnoškolce, nogometna „Zekina liga prvaka“ za dječake od 6 – 12 godina starosti, promocija novog CD-a  dječjeg zbora „Vukovarski golubići“ te glazbeni festival na novoobnovljenom Trgu slobode u Osijeku. Na Festivalu je izvedeno 15 novih skladbi za djecu, koje će biti objavljene i na nosaču zvuka.  Također, tijekom Festivala publici su predstavnici Ine i Gradskog radija Osijek podijelili primjerke novog albuma Zlatana Stipišića Gibonnija 20th Century Man. Podsjetimo, INA i Gibonni udružili su snage pomažući SOS Dječje selo Hrvatska, odnosno odlučili dio sredstava od prodaje spomenutog Gibonnijevog albuma donirati SOS Dječjem selu. Album je tri tjedna, od 29. travnja do 20. svibnja, bio ekskluzivno dostupan na Ininim benzinskim postajama diljem Hrvatske, nakon čega je pušten i u redovitu prodaju.

Primjerci Gibonnijeva albuma uručeni su i predstavnicima SOS Dječjeg sela Ladimirevci, tijekom najavne festivalske konferencije za medije, održane u petak 14. lipnja. Uručujući CD-e  direktoru SOS Dječjeg sela Ladimirevci Zoranu Reliću, Inin predstavnik, direktor Regije Osijek Vjekoslav Ivandija, istaknuo je kako je INA izuzetno ponosna na višegodišnje partnerstvo s Udrugom SOS Dječje Selo Hrvatska. „Zadovoljstvo nam je što smo, u zajedničkoj akciji s Gibonnijem, imali priliku još jednom doprinijeti“, dodao je.

U skladu sa svojom tradicijom pružanja potpore kvalitetnim projektima u sredinama u kojima djeluje, posebice onima usmjerenima na djecu i mlade, INA je sa zadovoljstvom podržala održavanje Dječjeg festivala Zeko.Priloženi dokument