Pod Ininim pokroviteljstvom održana 12. Fiumanka

Treću godinu za redom, INA je bila zlatni sponzor međunarodne jedriličarske regate Fiumanka, održane proteklog vikenda u Rijeci.

Niz regata koje čine Fiumanku započeo je u četvrtak 09. lipnja Liburnijskom regatom, koja se jedri na ruti Zadar – Rijeka te nastavljen u petak 10. lipnja dvjema regatama: Rotary Fiumankom, na kojoj se jedri za humanitarni cilj te Press Fiumankom, najorganiziranijom medijskom regatom u Hrvatskoj, na kojoj je snage odmjerilo 12 novinarskih ekipa iz Hrvatske i regije. Finale događanja bila je najveća od regata koje je sačinjavaju – Velika Fiumanka – održana u subotu 11. lipnja, uz sudjelovanje oko 170 jedrilica podijeljenih na obiteljske i regatne krstaše. INA je i ove godine aktivno sudjelovala u Velikoj Fiumanci, zajedrivši na brodu All 4 One u klasi regatnih krstaša na ruti  Rijeka – Omišalj – Rijeka. Ininu ekipu, u kojoj se našao i predsjednik Uprave Ine Zoltán Áldott, do cilja je kao skiper vješto doveo proslavljeni hrvatski jedriličar i sudionik America’s Cupa Karlo Kuret.

Fiumanka, koja je ove godine održana po dvanaesti put, jedna je od rijetkih velikih regata koja je u potpunosti besplatna i koja nagrađuje svakog sudionika. Već odavno postala je sportski i turistički simbol Grada Rijeke, a njezin sportski značaj prepoznala je i Svjetska jedriličarska federacija (ISAF), uvrstivši je u svoj kalendar.  INA je vrlo rano prepoznala vrijednost i značaj Fiumanke te je, kao srebrni sponzor, prvi put potpomogla njezino održavanje još 2002. godine, a posljednje tri godine je njezin zlatni sponzor.Priloženi dokument