Pod Ininim sponzorstvom održana đurđevačka Picokijada

Tijekom proteklog vikenda, od 24. do 26. lipnja, u Đurđevcu održana je 44. po redu Picokijada pod sponzorstvom INA-Industrije nafte, d.d. i visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike prof. dr. sc. Ive Josipovića. Kao i svake godine, ova najstarija turistička manifestacija u kontinentalnoj Hrvatskoj okupila je velik broj posjetitelja koji su imali priliku uživati u nizu kulturnih, sportskih, gastronomskih i drugih događanja te povorci aranžiranih kola „Podravina od leta do leta“, koja na najbolji način predstavlja stare obrte i nekadašnji način života toga kraja.

Obraćajući se okupljenima nakon povorke, Vladimir Tišljar, rukovoditelj operative Pogona Molve, čestitao je predstavnicima najbolje aranžiranih kola i izrazio zadovoljstvo Ininom podrškom Picokijadi, naglašavajući kako je to manifestacija koja nosi odgovornu ulogu očuvanja izvorne hrvatske kulture i povijesti kroz scensko oživljavanje Legende o Picokima, odnosno obranu Đurđevčana od napada Turaka. „Uz to, INA je u ovom kraju prisutna već dugi niz godina kroz razne aktivnosti”, dodao je.

Picokijada je najznačajnija, najstarija i najposjećenija turistička manifestacija u kontinentalnoj Hrvatskoj i istinski čuvar nematerijalne kulturne baštine, čiji središnji dio čini scensko uprizorenje Legende o Picokima, spomena na obranu Đurđevčana od napada Turaka. INA je Picokijadu odavno prepoznala kao projekt od važnosti ne samo za lokalnu, već i širu zajednicu te je već duži niz godina njezin partner.Priloženi dokument