Posjet Rafineriji nafte Rijeka

Na poziv predsjednika Uprave Ine Zoltana Aldotta, Vojko Obersnel, gradonačelnik grada Rijeke danas je posjetio Ininu Rafineriju nafte Rijeka. Ovom je prilikom riječki gradonačelnik obišao rafineriju i nove rafinerijske pogone koji će uskoro biti pušteni u rad te je tako imao priliku informirati se o posljednjim koracima prve faze modernizacije, odnosno o tri nova postrojenja čije se puštanje u rad očekuje do kraja godine. Tijekom posjeta Aldott i Obersnel dotakli su i teme o budućnosti Inina prostora na Mlaci te općenito o mogućnostima daljnje suradnje između Grada Rijeke i Ine.

Riječ je o postrojenju za Blagi hidrokreking, postrojenju za proizvodnju vodika (HGU) i postrojenju za izdvajanje sumpora tzv. Claus postrojenje, a pored toga je dovršen i niz drugih projekata kao što su dogradnja energane za povećanje proizvodnje električne energije, izgradnja novih spremnika za skladištenje sirovine hidrokrekinga itd. Uz ove je projekte dovršena je izgradnja plinovoda kojim se uvodi prirodni plin u rafineriju kao energent što će smanjiti potrošnju loživog ulja u rafineriji i samim time smanjiti emisije iz rafinerije. Modernizacija rafinerije i uvođenje prirodnog plina će imati trenutačan i pozitivan utjecaj na okoliš osiguravajući kontinuirano unaprjeđenje kvalitete života lokalne zajednice.

Aldott je ovom prilikom izjavio kako je iznimno zadovoljan da višegodišnji napori i milijunska ulaganja Ine daju vidljive rezultate. Posebno je naglasio da Ina nije, usprkos krizi, prestala ulagati u modernizaciju rafinerija što pokazuje da kompanija misli na budućnost i dugoročan uspjeh na iznimno konkurentnom tržištu.

Današnji posjet riječkoj rafineriji predsjednik Inine Uprave iskoristio je i kako bi sudjelovao na Forumu zaposlenika koji se po drugi put održava u riječkoj rafineriji. Forumi zaposlenika aktivnost su uvedena posljednjih mjeseci, a s ciljem da postanu okvir za diskusiju i razmjenu mišljenja o svim pitanjima koja se tiču Rafinerije i njezinih zaposlenika te će postati redovna praksa i prilika za direktni interaktivni dijalog s radnicima te uspostavljanje dvosmjerne komunikacije između menadžmenta i radnika u rafinerijskim pogonima.Priloženi dokument