Potpisan aneks dugoročnog Ugovora o prodaji prirodnog plina s HEP Proizvodnjom d.o.o.

Zagreb, 29. prosinca – Prirodni plin d.o.o., član INA Grupe i HEP Proizvodnja d.o.o. su 23. prosinca, potpisali aneks dugoročnog Ugovora o prodaji prirodnog plina na razdoblje od dvije godine, odnosno do 31. prosinca 2013. godine.
Sukladno dogovorenim uvjetima, predviđena je isporuka oko 750 milijuna m3 prirodnog plina godišnje, što je nešto više nego u prethodnom razdoblju. Nakon što je HEP proveo natječajni postupak i prihvatio ponudu Prirodnog plina d.o.o., nastavljeno je detaljno usuglašavanje svih uvjeta isporuke, te je postignut konačni dogovor.

„Nakon Petrokemije, još je jedan veliki kupac izabrao Inu, odnosno Prirodni plin kao svog dobavljača, a temeljem isključivo komercijalnih uvjeta. Pregovori su vođeni u duhu dobrih partnerskih odnosa te se nadam da će u tom duhu biti nastavljena i naša buduća suradnja“- izjavila je ovom prilikom gđa Davorka Tancer, direktorica tvrtke Prirodni plin.

“Ovo je vrlo važan ugovor za Inu. HEP je jedan od naših ključnih partnera te nam je iznimno zadovoljstvo što su još jednom prepoznali Inu i Prirodni plin kao pouzdane i kvalitetne opskrbljivače.“ – istaknuo je g. Zoltán Áldott, predsjednik Uprave Ine.

Priloženi dokument