Potpisan ugovor o nastavku suradnje na projektu R-INA Rukometne akademije

Rijeka, 17. lipnja – Svečanim potpisivanjem ugovora između INA – Industrije nafte, d.d. i Rukometnog kluba Zamet jučer je obilježen nastavak suradnje na projektu R-INA Rukometne akademije Rijeka. U nazočnosti ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića, ugovor su potpisali predsjednik RK Zamet Zlatko Kolić i Inin izvršni direktor za korporativne poslove Tomislav Thür.

Obraćajući se okupljenima tom prigodom, Tomislav Thür izrazio je zadovoljstvo nastavkom suradnje na projektu koji je na korist stanovnika Rijeke i riječke regije te doprinosi razvoju rukometa u njoj. „Ono što me posebno raduje činjenica je da je od velike koristi za djecu, jer projektima usmjerenima na njihovu dobrobit INA daje poseban značaj. R-INA rukometna akademija najmlađima omogućuje da svoje slobodno vrijeme ispune kvalitetnim sadržajem i usvoje zdrave navike. Pored toga, pomaže im u savladavanju jedne životno vrijedne lekcije – kroz sport uče kolika je važnost zajedništva, timskog duha i predanog rada na ostvarivanju ciljeva. Zato mi je izuzetno drago da je projekt koji smo prije dvije godine zajednički pokrenuli ovako uspješno zaživio“, dodao je te zaželio svima uključenima u rad rukometne akademije mnogo uspjeha, a svim njezinim polaznicima mnogo veselih i sretnih sportskih trenutaka.

R-INA Rukometna akademija Rijeka, pokrenuta je 2011. godine i okuplja 180 polaznika, podijeljenih u pet dobnih skupina, odnosno šest ekipa. U Akademiji s mladima radi šest trenera, a u okviru svih natjecanja u organizaciji Hrvatskog rukometnog saveza i Riječkog sportskog saveza pomladak RK Zameta, polaznici Akademije, godišnje odigraju 300-ak utakmica i sudjeluju na 10-ak turnira. O uspješnom radu s mladima u okviru R-INA Rukometne akademije najbolje svjedoči podatak kako su se u posljednje dvije godine sva godišta polaznika Akademije, odnosno sve mlađe ekipe RK Zameta, plasirale u završnicu prvenstva Hrvatske.Priloženi dokument