Predsjednik Uprave i Izvršni direktori Ine održali sastanak u Sarajevu

Sarajevo, 27. srpnja – Predsjednik Uprave Ine g. Zoltán Áldott i Inini izvršni direktori održali su danas radni sastanak u Sarajevu. Tema sastanka bile su Inine poslovne aktivnosti u BiH kao i strategija te ključna unaprjeđenja uvedena u Energopetrolu i HOLDINI, a koja su predstavili direktor Energopetrola g. Franjo Božić i g. Laszlo Bartha, predsjednik Nadzornog odbora Energopetrola i direktor HOLDINE.
Najvažnije teme na dnevnom redu bile su financijska stabilizacija i ulaganja u Energopetrol, naglašena i na sastanku održanom u utorak, 26. srpnja s predsjednikom Vlade BiH g. Nerminom Nikšićem.  „Do sada smo rekonstruirali 18 benzinskih postaja i renovirali 60 vagon cisterni u našoj floti. Uveli smo kartično plaćanje i novi integrirani informatički sustav u kompaniji. Do kraja 2011. planiramo rekonstruirati još 16 benzinskih postaja. Za ove projekte radimo na dobivanju potrebnih dozvola kako bi započeli sa radovima.” – naglasio je g. Laszlo Bartha.

Sastanak se fokusirao i na provođenje programa učinkovitosti u HOLDINI i Energopetrolu, a temeljem i pozitivnih iskustava koje ovakvi programi imaju u Ini, s doprinosom od milijarde HRK u posljednjih nekoliko godina.

Sastanku u Sarajevu prethodio je posjet skladištu Podlugovi te jednoj od nedavno moderniziranih benzinskih postaja na Stupskoj petlji.

Ovom prilikom predsjednik Uprave INA-e g. Zoltan Aldott istaknuo je važnost sastanka “Tržište BiH od strateške je važnosti za INA-u, također i iz perspektive regionalne energetske politike. Mogućnost naših rafinerija da proizvedu proizvode najviše kvalitete (EURO V) sa strogom kontrolom kvalitete od rafinerija do krajnjih korisnika je najvažnija konkurentna prednost.  Svih ovih godina naši kupci cijene kvalitetu naših proizvoda i usluga. Naši proizvodi stvorili su  za njih ekonomsku vrijednost i prednosti u njihovom poslovanju te smo stoga ovdje prepoznati kao partner od povjerenja. Trenutnu situaciju s Energopetrolom smatramo izazovom koju vlasnici, odnosno INA, MOL i Vlada BiH trebaju sagledati sa proaktivnim i pozitivnim pristupom. Naš današnji sastanak s g. Nerminom Nikšićem je početak procesa rješavanja, nakon kojeg bi trebao uslijediti intenzivan rad eksperata nominiranih od naše strane i strane Vlade.“
Nakon sastanka u Ivanić gradu prije nekoliko tjedana, ovo je drugi ovakav sastanak najvišeg menadžementa koji se održao van Ininog sjedišta s ciljem poboljšanja vertikalne i horizontalne komunikacije u kompaniji i zajednicama u kojima INA posluje.Priloženi dokument