Preostali radnici Crosca iz Libije na putu prema Hrvatskoj

Zagreb, 1. ožujka – Preostalih 26 radnika Crosca koji su boravili u Libiji kod Kufre evakuirani su jučer iz Libije kopnenim putem. Jučer navečer stigli su na granicu s Egiptom, a danas popodne krenut će avionom iz Kaira prema Hrvatskoj. Njihov dolazak na zagrebački aerodrom očekuje se u večernjim satima.

S obzirom na razvoj događaja u Libiji, odnosno činjenicu da se unatoč višednevnim nastojanjima nije mogao organizirati avion koji bi Croscove radnike transportirao od Kufre do Tripolija, a odakle bi avionom došli do Hrvatske, uloženi su veliki napori kako bi se radnici mogli kopnenim putem na najsigurniji i najbrži način evakuirati iz zemlje.

„Posljednjih nekoliko dana bili smo u potpunosti usmjereni na naše radnike u Libiji te nam je prioritet u poslovanju bio kako organizirati njihovu sigurnu i što bržu evakuaciju. Sretan sam što su naši ljudi na povratku svojim domovima. Također, zahvaljujem svima koji su sudjelovali u organizaciji evakuacije kao i našim djelatnicima i njihovim obiteljima koji su imale povjerenja u nas da radimo sve što je u našoj moći kako bi ih sigurno vratili u Hrvatsku.“ – izjavio je predsjednik Uprave Crosca, Igor Vrban.

Da podsjetimo, u Libiji se nalazilo 77 Croscovih djelatnika, na nekoliko različitih lokacija. Konkretnije, 18 radnika nalazilo se u Tripoliju , 26 kod Kufre, a 33 na dva postrojenja u Jalu. Prošlog utorka, 22. veljače, evakuirano je 16 radnika iz Tripolija, dok su u petak, 25. veljače evakuirani radnici iz Jala te preostalo dvoje radnika iz Tripolija, ukupno njih 35.Priloženi dokument