Prepoznate dobre prakse Ine u upravljanju ljudskim resursima

Zagreb, 24. siječnja 2020. – INA je ponovno nagrađena za izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima te za korporativnu odgovornost prema obitelji i rodnoj jednakosti.
Certifikat Poslodavac Partner koji se dodjeljuje organizacijama koje kontinuirano unaprjeđuju svoju radnu okolinu u skladu s potrebama radnika i najboljim svjetskim praksama Ini je uručen po osmi puta. Uz Inu, certifikat su ove godine primila i društva INA Grupe Crosco, INA Maziva, TRS, Plavi tim, INA Maloprodajni servisi i STSI. Martina Kessler, voditeljica projekta Certifikat Poslodavac Partner izjavila je: „Kontinuirano pratimo razvoj unapređenju HR procesa Ine od 2011. te nam je zadovoljstvo da ove godine pored Ine certifikat ide i u čak šest društava INA Grupe. Ostvarenim rezultatom u postupku certificiranja INA je ostvarila status TOP 5 Poslodavca Partnera i time pokazala da je, kada je u pitanju briga za dobrobit i razvoj zaposlenika, u vrhu na hrvatskom tržištu.” 

Zbog postignutih unapređenja afirmativne politike prema ravnoteži poslovnog i privatnog života, zaposlenim majkama i rodnoj ravnopravnosti, INA je primila i Napredni MAMFORCE COMPANY STANDARD. „INA je značajno uložila u razvoj sustava upravljanja ljudima s posebnim naglaskom na usklađenje privatnog i poslovnog života zaposlenih kroz programe fleksibilnih oblika rada te platforme usmjerene na dobrobit radnika. Uvedene promjene su rezultirale porastom zadovoljstva i angažiranosti zaposlenih, a time i produktivnosti što se vidi kroz smanjenje stope bolovanja od 11 %. INA se također posebno ističe transparentnim sustavom plaća zahvaljujući kojem je razlika u plaćama između muškaraca i žena 0 %. Posvećenost području ravnoteže privatnog i poslovnog života te jednakih profesionalnih mogućnosti žena i muškaraca svrstava Inu u sami vrh najboljih kompanija u Hrvatskoj jer je ostvarenim rezultatom za 28 % bolja od prosjeka usporedivih kompanija.“ 

Na uručenim certifikatima zahvalila je Vladimira Senčar Perkov, direktorica Ljudskih resursa u Ini te je izjavila:„Unatoč izrazito zahtjevnom tržištu, ponosni smo što možemo reći da je INA postigla dosad najbolje rezultate u području upravljanja ljudskim resursima te da je kontinuirano ulaganje u brigu o zaposlenicima prepoznato iz godine u godinu. U godinama koje dolaze ćemo nastaviti razvijati pozitivnu kompanijsku kulturu i programe s ciljem još većeg zadovoljstva naših radnika.“ 

O INA Grupi 
INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte; RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od više od 500 maloprodajnih mjesta u Hrvatskoj i u susjednim zemljama.

PR             
Avenija Većeslava Holjevca 10, Zagreb
Tel:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hr