Priopćenje

Zagreb, 7. listopada – INA poduzima sve aktivnosti potrebne za stabilizaciju i normalizaciju opskrbe tržišta plavim dizelom. Naime, proizvedene su dovoljne količine plavog dizela kako bi se zadovoljile potrebe tržišta, a imajući na umu povećanu potražnju slijedom početka sezone poljoprivrednih radova, remont željeznice te radove u Rafineriji nafte Sisak.

INA je – osim u Sisku – osigurala plavi dizel i na lokaciji u Solinu odmah nakon što je problem uočen. Nadalje, također su pripremljene i druge lokacije kao alternativni izvori za opskrbu tržištem (poput Rijeke i Slavonskog Broda), a kako bi se smanjila ovisnost o transportu željeznicom. Navedeno bi u potpunosti trebalo normalizirati opskrbu tržišta.

Naglašavamo i da je potražnja za ovim gorivom na nekim lokacijama u Slavoniji bila u značajnom porastu u odnosu na uobičajenu razinu potražnje tijekom poljoprivredne sezone, što ujedno može biti i posljedica zabrinutosti da nema dovoljno proizvedenih količina plavog dizela, a što odlučno odbacujemo.
Stoga, želimo još jednom naglasiti da INA raspolaže dovoljnim količinama plavog dizela za opskrbu tržišta te da nema razloga za zabrinutost da navedeno gorivo neće biti dostupno.