Priopćenje

Zagreb, 22. veljače – Nastavno na izjave predstavnika sindikata u medijima, želimo istaknuti kako INA ne  razmatra izdvajanje niti jedne od svojih  temeljnih djelatnosti pa tako ni maloprodaje. Razmatraju se isključivo moguća  unapređenja  operativnog modela maloprodaje, no odluka po ovom pitanju nije donesena.

Unapređenje operativnog modela odnosi se na aktivnosti kojima bi se poboljšala učinkovitost djelatnosti trgovine na malo unutar Ine. Suprotno netočnim interpretacijama, prethodna suglasnost Nadzornog odbora za donošenje ovakvih odluka operativne naravi nije propisana Statutom niti pozitivnim propisima RH.

Prethodna suglasnost Nadzornog odbora potrebna je za donošenje samo onih odluka Uprave koje su taksativno propisane Statutom Ine, a koji su kao temeljni dokument usvojili dioničari na Glavnoj skupštini Društva.

INA je u proteklom razdoblju započela vrlo značajan investicijski projekt modernizacije maloprodajne mreže vrijedan nekoliko stotina milijuna kuna čime omogućujemo da naše postaje budu još konkurentnije u svojoj usluzi i proizvodima. No, s druge strane trebamo postići konkurentnost i u troškovnoj strukturi poslovanja kako bismo ga učinili održivim i u narednim godinama, te tako omogućili daljnji razvoj i ulaganja te očuvali radna mjesta.Priloženi dokument