Priopćenje

ZAGREB, 6. veljače – Slijedom članka objavljenog danas, 6. veljače u Večernjem listu, ovim putem želimo izvijestiti o sljedećem:

Osim g. Predraga Premužića, ostali izvori spomenuti u članku više nisu Inini zaposlenici te njihove izjave ne prikazuju trenutno stanje te smatramo da mogu navesti na pogrešne zaključke vezane uz situaciju u Siriji i sigurnost naših zaposlenika.

Želimo ponovno istaknuti kako je sigurnost naših zaposlenika apsolutni prioritet. Stoga, INA pažljivo motri razvoj događaja u Siriji te tome prilagođava svoje aktivnosti. Obzirom da su se sigurnosni uvjeti u Siriji pogoršali, INA je krajem siječnja odlučila povući većinu svojih zaposlenika. Navedeno je učinjeno kako bi se minimizirali svi mogući sigurnosni rizici.

Nadalje, želimo naglasiti da nije bilo ozbiljnih napada na Inine ili Croscove zaposlenike u Siriji. Dogodili su se manji incidenti, poput onog kada je ukradeno Croscovo vozilo. Tijekom tog incidenta sigurnost Ininih zaposlenika nije bila dovedena u pitanje.

Inina proizvodnja plina u Siriji i dalje je u tijeku i odvija se bez većih poteškoća. Glavninu proizvodnih aktivnosti preuzeli su lokalni djelatnici.

INA je spremna za donošenje daljnjih odluka sukladno razvoju situacije u Siriji.Priloženi dokument