Priopćenje Adria čelik

Zagreb, 3. travnja 2014.- INA je tijekom proteklog razdoblja više puta i na različite načine izlazila u susret Adria čeliku, s ciljem da se nastavi proizvodnja i očuvaju radna mjesta. U međuvremenu, dug ove kompanije prema Ini narastao je na više milijuna kuna zbog neplaćanja, a INA nije u mogućnosti na ovakav način subvencionirati niti jednu kompaniju i na taj način izlagati daljnjem riziku svoje poslovanje i radna mjesta svojih zaposlenika.
Vezano za nedavne medijske istupe spomenute kompanije, želimo naglasiti i kako INA nije jedini dobavljač UNP-a na našem tržištu, koje je u potpunosti liberalizirano.
U ovom trenutku došlo je do dogovora oko tjednih isporuka UNP-a Adria čeliku, uz uplatu depozita u vrijednosti tih količina kako bi se smanjilo izlaganje naše kompanije daljnjim rizicima.
O INA Grupi
INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. INA Grupa broji 13.460 zaposlenih. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte; RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od 444 benzinskih postaja u Hrvatskoj i u susjednim zemljama.

PR
Avenija Većeslava Holjevca 10
10020 Zagreb
Tel:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hrPriloženi dokument