Priopćenje povodom medijskih napisa o cijeni po kojoj INA – Industrija nafte, d.d. isporučuje Petrokemiji d.d. prirodni plin

17.07.2008. – Povodom medijskih napisa o cijeni po kojoj INA – Industrija nafte, d.d. isporučuje Petrokemiji d.d. prirodni plin, želimo pojasniti neke stvari, kako javnost ne bi imala pogrešnu sliku.

Zanimljiva je igra brojkama koja se pojavila u medijima, a koja tvrdi da je cijena plina za Petrokemiju viša u odnosu na prošlu godinu, te da INA zapravo Petrokemiji novim ugovorom uopće ne odobrava popust. Međutim, činjenica je da se cijena plina za Petrokemiju nije znatnije mijenjala osam godina, dok nije teško provjeriti koliko se u tom istom razdoblju mijenjala cijena umjetnih gnojiva. Činjenica je da je INA, sukladno potpisanom ugovoru, preuzela obvezu snabdijevanja Petrokemije Kutina prirodnim plinom uz popust od 38% u odnosu na tržišnu cijenu.

U Hrvatskoj svatko može uvesti plin ukoliko smatra da ga može dobiti po povoljnijim uvjetima od onih koje nudi INA.Priloženi dokument