Priznanje INAgipu

Prigodom obilježavanja Dana Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu, 12. studenog je na svečanoj sjednici Fakultetskog vijeća INAgip-u dodijeljeno Priznanje za dugogodišnju suradnju vezanu uz ispitivanja konstrukcijskih elemenata eksploatacijskih platformi za plin u Jadranu. Priznanje je glavnom direktoru tvrtke INAgip Nenadu Hribaru dodijelio dekan Fakulteta prof.dr.sc. Ivan Juraga.

Riječ je o strateški značajnom projektu za Republiku Hrvatsku, a analize napravljene na FSB-u omogućile su izradu planova za periodička ispitivanja 17 platformi. Ispitivanja se redovito provode pod nadzorom Hrvatskog registra brodova. „Iznimno smo ponosni što je jedna uvažena institucija poput Fakulteta strojarstva i brodogradnje odala priznanje našoj suradnji i profesionalnom odnosu koji smo razvijali tijekom posljednjih godina. INAgip je prepoznao ovaj fakultet i stručnjake koji dolaze s njega kao vrhunske profesionalce te nam je stoga još veće zadovoljstvo da je ova plaketa jedan vid priznanja naše struke.“ – rekao je ovim povodom Hribar.

Osim spomenute dugogodišnje suradnje, u posljednje vrijeme suradnja INAgip-a i FSB-a proširena je i na područje konstruiranja elemenata vezanih uz pristroj i transport dijelova platformi.Priloženi dokument